Verenigde Staten 1996. Horror van Robert Lewis. Met o.a. Mariel Hemingway, Finola Hughes, George DelHoyo, Kin Shriner en Colin Wilcox Paxton.

VPRO Cinema

Na een miskraam gaat Madeline Jeffreys (Hemingway) met haar man Ran (DelHoyo) in het oude familiehuis op een afgelegen eiland wonen. In de eerste nacht wordt ze gewekt door het geschreeuw van een baby. Ran die niets gehoord heeft, denkt dat ze last heeft van een postnatale depressie en dat ze moeite heeft om het verlies van het doodgeboren kindje te verwerken. Het gehuil wordt echter indringender. Madeline`s beste vriendin Jo Parker (Hughes) komt enkele dagen logeren, waardoor ze opklaart, maar ze valt weer snel terug. Jo doet echter een ontdekking die een heel ander licht op de zaak werpt. Een voorspelbare spookfilm die voorzien werd van alle mogelijke clichés en een verrassende, maar ongeloofwaardige climax. De acteurs spelen op hun ruggenmerg, waardoor enkele sfeervolle, spannende momenten de film niet kunnen redden. Rob Gilmer baseerde zijn scenario op een roman van Barbara Michaels. Het camerawerk is van Stephen Lighthill.

credits

Regie:
Robert Lewis
Cast:
Mariel Hemingway, Finola Hughes, George DelHoyo, Kin Shriner, Colin Wilcox Paxton, Will Leskin, Joe Inscoe, Richard Wilkins
Scenario:
Rob Gilmer
Productie:
Robert Lewis, John L. Roman, Barry Weitz, Todd Sharp
Camera:
Stephen Lighthill
Muziek:
Shirley Walker
Jaar:
1996
Alt. titels:
Crying Child, The
Genres:
Horror
Trefwoorden:
Spoken & geesten
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Crying Child (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken