Verenigd Koninkrijk 2001. Misdaad van Ad Wind. Met o.a. Warren Clarke, Colin Buchanan, David Royle, Jo-Anne Stockham en Rob Jarvis.

VPRO Cinema

In deze aflevering raakt Dalziel (Clarke) weer eens in de klem, door het verleden dat hem achterhaalt, als hij betrokken raakt bij een drugsdode, de zeventien-jarige Alec (Deakin). Het slachtoffer was geobsedeerd door de dood van zijn moeder, tien jaar geleden, als gevolg van een aanrijding. Het gebeurde voor zijn ogen, Alec`s vader was er ook bij. Dalziel zat toen in de auto. Hoewel Dalziel geen blaam treft, koestert zijn vader Brian (Brennen) een wrok jegens hem. Dalziel wordt door Pascoe als gebruikelijk onder druk gezet om voortgang te boeken en het blijkt dat er op de school van Alec meer loos is dan alleen maar het dealen in drugs. Tegenwerking krijgt Dalziel aanvankelijk van het hoofd Ken Crowley (Preston). Van de gebruikelijke kwaliteit. Naar de gelijknamige roman van Reginald Hill. Aflevering twintig, de eerste van het zesde seizoen.

credits

Regie:
Ad Wind
Cast:
Warren Clarke, Colin Buchanan, David Royle, Jo-Anne Stockham, Rob Jarvis, Duncan Preston, Jonathan Deakin, Paul Brennen, John Alderton, Fiona Allen
Schrijver:
Reginald Hill
Jaar:
2001
Alt. titels:
Walls of Silence
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen