Verenigde Staten 1999. Misdaad van Tim Hunter. Met o.a. Scott Bakula, Leon, Bridgid Coulter, Ron McLarty en Howard Dell.

VPRO Cinema

De titel verwijst naar het ongeslagen record van legendarische honkbalslagman Joe DiMaggio, die zijn record vestigde in 56 opeenvolgende wedstrijden. Honkballer Cash Manley (Dell) staat op het punt dit te verbeteren, maar een enge seriemoordenaar probeert hem dat te beletten. Detective Lou Mattoni (Bakula) van de NYPD houdt zich met het geval bezig. Hij is een rauwe kerel die zich van god noch gebod iets aantrekt. Door de bittere ervaring zit hij vol vooroordelen. Als de zwarte Altman Rogers (Leon) als zijn partner wordt aangewezen, is dit het hek van de dam wat hem betreft. Geleidelijk ontstaat er een samenwerking en Mattoni krijgt op grond van een oude zaak een vermoeden dat de dader een zekere Tom Thumb (Filipowich) - Klein Duimpje - is. Het hoogtepunt vindt dan plaats in een bomvol Newyorks honkbalstadion tijdens de wedstrijd, waar Cash zijn record hoopt te vestigen. Voor de makers van deze film die de Amerikaanse markt in gedachten hadden geen onwaarschijnlijke mix: baseball, misdaad en racisme gesteund door een cliché- scenario van John Fasano en David Ryan. Voor kijkers zowel binnen als buiten Amerika is het overduidelijk dat Bakula niet bij zijn rol past, de regie zwak is en het verhaal niet werkt. Bovendien heeft niemand zin in de zware moraliserende boodschap. Het camerawerk is van Denis Lenoir. Voornoemde DiMaggio was een van de echtgenoten van Marylin Monroe.

credits

Regie:
Tim Hunter
Cast:
Scott Bakula, Leon, Bridgid Coulter, Ron McLarty, Howard Dell, Wayne Best, Beau Starr, Michael Filipowich, Fulvio Cecere, Géza Kovács, Chris Collins
Productie:
Jeff Freilich, Phyllis Carlyle, Fritzi Horstman
Camera:
Denis Lenoir
Muziek:
Paul Buckmaster
Jaar:
1999
Genres:
Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Cop-story, Racisme
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Mean Streak (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken