Star Kid

1998, Manny Coto, 101 minuten

Verenigde Staten 1998. Familiefilm van Manny Coto. Met o.a. Joseph Mazzello, Joey Simmrin, Ashlee Levitch, Lauren Eckstrom en Richard Gilliland.

VPRO Cinema

Sinds de dood van zijn moeder stapelen de problemen zich op voor tiener Spencer Griffith (Mazello). Zijn vader (Galliland) heeft het zo druk met zijn werk dat hij hem nog maar nauwelijks ziet, en zijn zus heeft een hekel aan hem. Op zijn nieuwe school is hij het pispaaltje van pestkop Turbo (Simmrin). De enige persoon in wie hij troost meent te vinden is de stripheld Midknight Warrior. Als hij op een avond een meteoriet ziet neerstorten op aarde, verandert zijn leven. Tussen de wrakstukken vindt hij Cy, het prototype van een cyber-harnas met een eigen willetje. Het werd ontwikkeld door de vredelievende Treklins, die het de ruimte inschoten toen hun planeet overvallen werd door de oorlogszuchtige Broodwarriors, die nu op het spoor van Cy zijn. Spencer krijgt minder dan een nacht de tijd om de aarde te redden. Een onderhoudende SF-fantasie voor een jong publiek, waarin aangetoond wordt dat een gebrek aan zelfvertrouwen geen reden is om je doel niet te bereiken. Strip-amusement dat echter niet besteed is aan oudere tieners of volwassenen, niettegenstaande enkele uitstekende speciale effecten (van Thomas C. Rainone) en de buitenaardse make-up (van Thomas R. Burman en Bari Dreiband-Burman). Regisseur Coto schreef zelf het scenario. Achter de camera nam Ronn Schmidt plaats. Ultra Stereo.

credits

Regie:
Manny Coto
Cast:
Joseph Mazzello, Joey Simmrin, Ashlee Levitch, Lauren Eckstrom, Richard Gilliland, Danny Masterson, Corinne Bohrer, Yumi Adachi, Corrine Bohrer
Scenario:
Regisseur Coto
Productie:
Jennie Lew Tugend
Jaar:
1998
Genres:
Familiefilm, Sciencefiction
Trefwoorden:
Kinderfilm, Jeugdfilm, SF-Film
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Star Kid (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer