O Rio do Ouro

1998, Paulo Rocha, 95 minuten

Brazilië/Portugal/Frankrijk 1998. Drama van Paulo Rocha. Met o.a. Isabel Ruth, Lima Duarte, Joana Bárcia, João Cardoso en Felipe Cochofel.

VPRO Cinema

Het grote drama van de fatale liefde tussen vrouwelijke overwegwachter Carolina (Ruth) en veerman Antonio (Duarte). Hoewel ze beiden al een heel leven achter de rug hebben, gaan ze trouwen. Carolina blijkt ziekelijk jaloers, bij het belachelijke af en haar odium treft Antonio`s jonge en knappe nicht M[KA1]elita (B[KA1]arcia), die bij hen inwoont. Een zigeuner, Z[KA1]e (Cardoso), biedt Mélita een halssnoer te koop aan en hij ziet in een droomduiding hoe zij in een eerder leven haar minnaar doodde. Carolina probeert Zé aan de praat te krijgen en haar alles toe te vertrouwen over Mélita. Zé neemt de benen, waarop Carolina zich verraden voelt en bloedig wraak neemt zoals Mélita dat in een ander leven gedaan had. Regisseur Rocha heeft zich nauwgezet van zijn taak gekweten en het fel gekleurde landschap met het camerawerk van Elso Roque met zorg vastgelegd; de binnenopnames laten zien dat grote kwaliteit is nagestreefd. Helaas is het verhaal verschrikkelijk traag, de sfeer van de droom, waar steeds weer naar wordt teruggekeerd, loodzwaar, desondanks de belangwekkende psychologische analyse en het uitstekende spel van medehoofdrol Ruth.

credits

Regie:
Paulo Rocha
Cast:
Isabel Ruth, Lima Duarte, Joana Bárcia, João Cardoso, Felipe Cochofel, António Capelo, José Mário Branco, João Pedro Bénard, António João Rodrigues
Productie:
Paolo Rocha, Bruno Stroppiana
Muziek:
José Mario Branco
Jaar:
1998
Alt. titels:
Rio do Ouro, O
Genres:
Drama, Romantiek, Actiefilm
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Wraakfilm, Romantisch drama
Landen:
Brazilië, Portugal, Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

O Rio do Ouro (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer