Verenigde Staten/Ierland 1999. Mysterie van Eric Freiser. Met o.a. Bruce Payne, Ashley Laurence, Paul Francis, Jan Schweiterman en Richard P. Hearst.

VPRO Cinema

Beter dan zijn voorganger (nummer twee), maar slechts half zo goed als nummer een. Kris Miller (Laurence) die aan de kunstacademie studeert, krijgt een merkwaardig telefoontje. Het familiebezit, een oud huis in New England, zal worden afgebroken en zij is de laatste overgebleven erfgename. Kris wil een kijkje gaan nemen en vraagt haar vrienden mee te gaan, maar ze wijzen haar uitnodiging af. Kris gaat alleen. De vrienden volgen evenwel later. Ze ontmoet in het huis de charmante Philip Covington (Payne, in de rol van Julian Sands), die in werkelijkheid de Warlock is, de afgezant van de duivel. Hij moet een bruidje voor zijn meester halen. Dit kan alleen door de eventuele kandidaten te beheksen en daarvoor heb je hun persoonlijke bezittingen nodig. We weten dat Kris de uitverkorene is vanwege haar afkomst. Kan zij nog ontsnappen? Zal zij het Boze kunnen bestrijden? De film is vrijwel helemaal in Ierland gedraaid met een Ierse rolverdeling. Het is bezaaid met cliché-personages, waarvan er minstens eentje opvalt, een musicus in spe die hasj rookt. Het holle scenario is van regisseur Freiser en Bruce David Eisen. Het camerawerk is van Andrew Turman is doelbewust donker gehouden, maar biedt in onbewaakte momenten fraaie beelden van het Ierse landschap. WARLOCK-fans zijn verdeeld over het resultaat.

credits

Regie:
Eric Freiser
Cast:
Bruce Payne, Ashley Laurence, Paul Francis, Jan Schweiterman, Richard P. Hearst, Rick Hearst, Angel Boris, Eamon Draper, Catherine Siggins, Majella Corley, Philippe Zone, Fiona O'Shaughnessy, Ann Marie Byrne
Scenario:
Eric Freiser
Productie:
Bruce David Eisen, Mark Amin
Camera:
Andrew Turman
Muziek:
David Reynolds
Jaar:
1999
Genres:
Mysterie, Thriller, Fantasy, Horror
Trefwoorden:
High school horror, Hekserij, Fantasy
Landen:
Verenigde Staten, Ierland


op televisie
0 uitzendingen