Duitsland 2002. Misdaad van Markus Imboden. Met o.a. Axel Milberg, Lisa Martinek, Nadine Fano, Hans-Uwe Bauer en Max Hopp.

VPRO Cinema

De veertien-jarige Micha Bergmann (Fano), de dochter van een huisbewaardersechtpaar in Hannover is gekidnapt. De ontvoerders menen de rijke dochters des huizes in handen te hebben. De politie vreest dat Micha het er niet levend vanaf zal brengen als de ontvoerders hun vergissing ontdekken. Na een eerste eis wordt het akelig stil. Bij een volgende contact probeert de politie onder leiding van ervaren smeris Klaus Borowski (Milberg) en zijn ambitieuze assistente Anna Wagner (Martinek) een net te spannen en het hard aan te halen. Het documentaireachtige scenario van Markus Stromiedel is in ware STAHLNETZ-traditie gefilmd, dat in Duitsland nog altijd op de vierde plaats van de tv-krimi's komt, en gemiddeld zo'n zes miljoen kijkers trekt. Spel en regie zijn conform de eisen aan het genre van de misdaadfilm en bieden adequaat amusement. Het camerawerk is van Hans Fromm.

credits

Regie:
Markus Imboden
Cast:
Axel Milberg, Lisa Martinek, Nadine Fano, Hans-Uwe Bauer, Max Hopp, Karl Kranzkowski, Annette Uhlen, Thomas Schendel, Oliver Wnuk, Thomas Wüpper
Productie:
Doris J. Heinze
Camera:
Hans Fromm
Muziek:
George Kochbeck
Jaar:
2002
Alt. titels:
PSI
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Stahlnetz - PSI (2002) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken