Swimming

2000, Robert J. Siegel, 98 minuten

Verenigde Staten 2000. Familiefilm van Robert J. Siegel. Met o.a. Lauren Ambrose, Jennifer Dundas Lowe, Joelle Carter, Jamie Harrold en James Villemaire.

VPRO Cinema

Dit portret van hedendaagse (Amerikaanse) jonge mensen speelt zich af in de plezierige badplaats Myrtle Beach in South Carolina. In het seizoen ziet het stadje zijn bevolking zwellen met passerende jongeren. Tegen deze achtergrond beleven we de zomer van de vier hoofdpersonages. De wat jongensachtige, maar beheerste Frankie Wheeler (Ambrose) runt met haar getrouwde broer Neil (Pais) een hamburgertent. Ze staan op goede voet met de wat ordinaire Nicola Jenrette (Lowe) die naast hen een piercing praktijk heeft. Strandmacho van de reddingsbrigade Brad (Villemaire) vraagt Frankie of zijn nieuwste vlam Josee (Carter) als serveerster mag komen werken in hun eettent. Zowel Neil als Frankie vatten sympathie op voor de onhandige Josee. Hierdoor voelt Nicola zich buitengesloten en papt zij aan met een ruige marinier Kalani (Ruivivar), met wie zij het af en toe flink op een zuipen zet. Ondertussen probeert de neergstreken t- shirtverkoper Heath (Harrold) Josee in te palmen. Brad laat Josee tenslotte vallen. Aan het einde van het zomerseizoen ziet niemands wereld er meer uit zoals deze aan het begin was. Het scenario van regisseur Siegel, dat hij met Lisa Bazadona en Grace Woodard schreef, is letterlijk studentenwerk. Dit wil in het geheel niet zeggen dat het slecht is, het tegendeel. Het bevat de nodige humor, maar is redelijk traag. De fraaie locatie en het camerawerk van John Leuba is onvoldoende uitgebuit, maar de jonge rolverdeling is geloofwaardig en geeft behoorlijk spel weg. Een kleine, sympathieke film, die voor weinig geld gemaakt werd.

credits

Regie:
Robert J. Siegel
Cast:
Lauren Ambrose, Jennifer Dundas Lowe, Joelle Carter, Jamie Harrold, James Villemaire, Josh Pais, Sharon Scruggs, Joshua Harto, Anthony Ruivivar, Joe Roseto, Summer Still, Jeffrey Ware
Scenario:
Robert J. Siegel, Grace Woodward, Lisa Bazadona
Productie:
Robert J. Siegel, Linda Moran, Reginald Shelbourne, Ciro Silva, Grace Woodard, Lisa Bazadona, Valerie Romer
Camera:
John Leuba
Muziek:
Mark Wike, Pat Irwin
Art direction:
Charlotte Bourke
Montage:
Frank Reynolds
Jaar:
2000
Genres:
Familiefilm, Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Tienerfilm, Levenservaring, Jeugdfilm
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Swimming (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer