Mary Higgins Clark: Haven't We Met Before?

2002, René Bonnière, 120 minuten

Canada/Verenigde Staten 2002. Mysterie van René Bonnière. Met o.a. Page Fletcher, Anthony Lemke, Daniela Lunkewitz, Diego Matamoros en Shaun Austin-Olsen.

VPRO Cinema

Verwarrende thriller door de veelheid aan dubbelrollen. Emily Winton (Sheridan) wordt in haar appartement aangevallen door een insluiper. Ze brengt het er levend van af. De dader, Stephen K[KA3]onig (Fletcher), wordt in de kraag gevat. Hij beweert dat Emily Winton hem in een ander leven gedood zou hebben. Detective Cobel (Lemke) gelooft eerder te maken te hebben met een gestoorde seriemoordenaar. Psychiater Dr. Stein (Lunkewitz) hecht waarde aan K[KA3]onigs beweringen. Cobel ontdekt dat K[KA3]onig al eerder behandeld werd en zijn toenmalige psychiater Dr. Garner (Matamoros), die het niet zo precies neemt met zijn zwijgplicht, vertelt hem dat König een traumatische ervaring had met een liefde; het betrof een zekere Eliza. Intussen is König ontsnapt en vreest Cobel voor het leven van Emily, met wie hij een relatie begonnen is. De bekende race tegen de klok begint dan. Het scenario van John Rutter is niets bijzonders, inclusief het parallelle universum dat erin gesuggereerd wordt. Het spel is onopvallend en de regie van Bonnière is stijfjes. Het camerawerk is van Richard Wincenty. In de oorspronkelijke versie wordt Emily Kate genoemd.

credits

Regie:
René Bonnière
Cast:
Page Fletcher, Anthony Lemke, Daniela Lunkewitz, Diego Matamoros, Shaun Austin-Olsen, Christopher Bondy, Vladimir Radian, John O'Callaghan, Daniel Fathers, Nicollette Sheridan
Productie:
Lisa Parasyn, John F.S. Laing, Larry Jacobson, Sonny Grosso, Ken Gord
Camera:
Richard Wincenty
Muziek:
Domenic Troiano
Jaar:
2002
Alt. titels:
Haven't We Met Before?, Haven't we met before?
Genres:
Mysterie, Thriller
Landen:
Canada, Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Reageer