Mary Higgins Clark's You Belong to Me

2001, Paolo Barzman, 120 minuten

Canada/Verenigde Staten 2001. Misdaad van Paolo Barzman. Met o.a. Lori Hallier, Tony De Santis, Elizabeth Walsh, Kate Trotter en Alex Karzis.

VPRO Cinema

Wederom een rolprent volgens het bekende recept van bestsellerschrijfster Mary Higgings Clark. Regine Clausen, een beleggingsadviseuse, is spoorloos verdwenen tijdens een cruise. Susan Chandler (Down), is een goed geklede en wel verzorgde Newyorkse psychologe met een radioprogramma. Zij is ge[KA3]interesseerd in het mysterieuze geval. Susan krijgt een anoniem telefoontje in de uitzending van een medepassagiere die de ring van het slachtoffer heeft gevonden. Deze vrouw belandt na een aanslag in een diepe coma. Dan ziet Susan het verband tussen de misdaden en de slachtoffers, die allemaal eenzame vrouwen waren. Zoals gebruikelijk doet de politie niets en besluit Susan zelf naar de seriemoordenaar te gaan zoeken, maar beseft niet dat zij allang op zijn lijstje staat en dat hij zich verbergt achter de identiteit van een ander. De zus van de beleggingsadviseuse, Dee Clausen (Nolden), gaat deelnemen aan de cruise in de hoop de moordernaar van haar zuster te kunnen ontmaskeren. Nu moet Susan snel ingrijpen voordat de engerd opnieuw kan toeslaan. Kijksters moeten vooral opletten als het liedje met de woorden uit de titel ten gehore gebracht wordt. Als je één Mary Higgins Clark film hebt gezien, heb je ze allemaal gezien. Het is echter net zoals een hamburger: de kwaliteit is constant, maar als hem op hebt, heb je nog steeds honger. De verstrooiing en de aankleding zijn tiptop en een kwartier voor het einde weet je hoe de vork in de steel zit. Vlakke spelprestaties en dito regie. Het scenario is van Irina Diether naar de roman van Mary Higgins Clark. Het camerawerk is van Richard Wincenty.

credits

Regie:
Paolo Barzman
Cast:
Lori Hallier, Tony De Santis, Elizabeth Walsh, Kate Trotter, Alex Karzis, Michelle Nolden, Robert Seeliger, Megan Fahlenbock, Marvin Ishmael, Tom Harvey, Brandi Marie Ward, Sandi Ross, Ramona Milano, Lesley-Anne Down, Barclay Hope, Daniel Morgenroth
Scenario:
Irina Diether
Productie:
Lisa Parasyn, Sonny Grosso, Larry Jacobson, John F.S. Laing
Camera:
Richard Wincenty
Muziek:
Domenic Troiano
Schrijver:
Mary Higgins Clark
Jaar:
2001
Alt. titels:
You Belong to Me, You belong to me
Genres:
Misdaad, Mysterie, Thriller
Trefwoorden:
Televisiefilm
Landen:
Canada, Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Reageer