Canada/Verenigde Staten 1997. Komedie van John Bradshaw en Joan Bradshaw. Met o.a. Adrien Brody, Kari Wuhrer, Jeff Wincott, Burt Young en Anna-Maria Giannotti.

VPRO Cinema

Mario Bellini (Brody) is begrafenisondernemer. Zijn moeder (Giannotti) domineert hem een beetje, terwijl hij verlangt naar de Grote Liefde van een echte vrouw. Die kans komt in het gedaante van Maria (Wuhrer), het gangsterliefje van capo Alberto (Young). Hij zorgt ervoor dat iedereen denkt dat ze dood is, maar hoe kan hij dan een nieuw leven met haar beginnen? Het scenario van regisseur Bradshaw is voorspelbaar, maar desondanks schiet de kijker af en toe in de lach. Young speelt zijn schurkenrol heel overtuigend en fans van Brody kunnen hun hart ophalen, want hij domineert bijna iedere scène. Voor een keertje gaat de aantrekkelijke Wuhrer eens niet uit de kleren. Een kleine film die beter is dan je in eerste instantie geneigd bent te denken. Het camerawerk is van Edgar Egger.

credits

Regie:
John Bradshaw, Joan Bradshaw
Cast:
Adrien Brody, Kari Wuhrer, Jeff Wincott, Burt Young, Anna-Maria Giannotti, Nicholas Pasco, Frank Mansillo, Louie Jannetta, Ralph George, Holly Gagnier, Phil Morrison, Nilo Picchi, Ron Peca, Cam Natalie, Peter Marino, Bill Kyros, Lisa Drew, Paul Arno, Darren Andrea
Productie:
Nicolas Stiliadis, Paco Alvarez, Steve Arroyave
Camera:
Edgar Egger
Muziek:
Varouje
Jaar:
1997
Alt. titels:
Undertaker's Wedding, The, J'ai épousé un croque-mort
Genres:
Komedie, Misdaad
Trefwoorden:
Gangsterfilm
Landen:
Canada, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Undertaker's Wedding (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken