Verenigd Koninkrijk 2000. Thriller van Coky Giedroyc. Met o.a. Amanda Burton, Richard Todd, Ashen Bhatti, Neil Maskell en Ewan Stewart.

VPRO Cinema

De vijfde serie uit het seizoen 2000-01 bestaat uit een drietal films. In de eerste (nummer 17, 5-1), krijgt Samantha Ryan te maken met genetische manipulatie van mensen door een ultrarechtse dokter. Het begint met de moord op de gebroeders Davies uit Londen; het blijkt dat ze overlevenden waren uit het vernietigingskamp Auschwitz. Sam weerlegt de theorie van inspecteur Ranjeet Naval (Bhatti), dat de broers het slachtoffer waren van Gary Lomax (Maskell), de rauwe vriend van hun hebberige werkster. Ze kan ternauwernood voorkomen dat Dr. Josef Horowitz (Sachs) een volgend slachtoffer wordt. Ondertussen heeft Sam haar gebruikelijke perikelen op het persoonlijke vlak. De fans van de serie kunnen gerust zijn, want de kwaliteit is gelijk gebleven en na deze serie volgde er weer een nieuwe, de zesde van vier delen.

credits

Regie:
Coky Giedroyc
Cast:
Amanda Burton, Richard Todd, Ashen Bhatti, Neil Maskell, Ewan Stewart, Mark Homer, Andrew Sachs, Joseph Bennett, Robert Arden
Productie:
Anne Pivcevic, Caroline Oulton, Monica Rodger, Jeff Golding
Muziek:
Rick Wentworth
Jaar:
2000
Alt. titels:
World Cruise, The, Verwundete Seelen
Genres:
Thriller, Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Verenigd Koninkrijk


op televisie
0 uitzendingen