Verenigde Staten 1999. Horror van Jack Sholder. Met o.a. Holly Fields, Andrew Divoff, Chris Webert, Vyto Ruginis en Maria Genero.

VPRO Cinema

Morgana (Fields) vergezelt haar vriend Eric (Webert), naar een kunstgalerij. Zij heeft er weinig zin in. Per ongeluk blaast ze op de opaal waarin de djinn (Divoff) gevangen zit. De eeuwenoude kwelgeest is weer vrij en begint zijn vreemde ritueel: het inlossen van wensen van iedereen, op zijn eigen manier natuurlijk. In ruil eist hij de ziel op van die mensen. Zijn doel is Eric, de enige overlevende in de galerij, als de politie verschijnt. Onder de identiteit van Nathaniel Demarest laat de djinn zich arresteren. Nu kan hij opereren vanuit de gevangenis. Het gegeven van deel 1 nogmaals opgewarmd en gebracht met weinig fantasie. Het geheel zit iets spannender in elkaar dan zijn voorganger en de speciale effecten zijn best te pruimen, maar qua verhaal heeft het weinig nieuws te brengen. Uitsluitend voor fervente fans van deze kwelgeest die ook nu weer door Divoff van een lichaam wordt voorzien. Jack Sholder schreef zelf het scenario, maar hij blijft ver beneden het peil van zijn meesterwerk, THE HIDDEN. Het camerawerk is van Carlos Gonzales. Dolby Stereo Digital.

credits

Regie:
Jack Sholder
Cast:
Holly Fields, Andrew Divoff, Chris Webert, Vyto Ruginis, Maria Genero, Jimmy Staszkiel, Paul Johansson, Robert LaSardo, Carlos Leon, Tommy 'Tiny' Lister, James Kim, Simon Kim, Scott Klace, Oleg Vidov, Victor Ivanov
Scenario:
Jack Sholder
Productie:
Artisan Entertainment
Camera:
Carlos Gonzales
Muziek:
David Williams
Jaar:
1999
Alt. titels:
Evil Never Dies
Genres:
Horror
Trefwoorden:
Occultisme
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen