Duitsland 2003. Drama van Christine Kabisch. Met o.a. Ralph Herforth, Edda Leesch, Jürgen Hentsch, Karina Krawczyk en Andrea Bürgin.

VPRO Cinema

Dik melodrama: hartchirurg Martin K[KA3]onig (Herforth) krijgt vlak voor zijn grote doorbraak als gerenommeerde specialist een ernstige hartinfarct. Hij heeft een donorhart nodig om te overleven. Als alles gelukt is, komt hij erachter dat hij het hart heeft van een verkeersslachtoffer. Hij zoekt Iris Stein (Leesch) op, de moeder van de jonge overleden vrouw. Ze heeft zich sedert de dood van haar dochter teruggetrokken. Tussen haar en Martin ontwikkelt zich aanvankelijk een zeer moeizame, maar later een hechte relatie, waarbij Martin in de eerste instantie Iris uit haar zelf gekozen isolement tracht te helpen. Voor de ware liefhebbers. Het scenario is van medehoofdrol Leesch. Het camerawerk van Jürgen Herrmann ziet er goed uit.

credits

Regie:
Christine Kabisch
Cast:
Ralph Herforth, Edda Leesch, Jürgen Hentsch, Karina Krawczyk, Andrea Bürgin, Joachim Dietmar Mues, Benjamin Sadler, Jakob Mann, Tatjana Clasing, Neithardt Riedel, Marek Gierszal
Muziek:
Jens Langbein, Robert Schulte-Hemming
Jaar:
2003
Alt. titels:
Herz ist rot, Das
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Doktersdrama, Televisiefilm
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Das Herz ist rot (2003) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken