Verenigde Staten 2000. Mysterie van Patrick McGohhan en Patrick McGoohan. Met o.a. Peter Falk, Hillary Danner, Joanne Lara, Luis Avalos en Michael P. Byrne.

VPRO Cinema

Findlay Crawford (Connolly) is een beroemde en gevierde Hollywood componist, die een jaar geleden een Oscar kreeg voor een filmscore. Niemand weet echter dat al zijn werk geschreven wordt door een jonge, getalenteerde musicus, die Findlay als ghostwriter betaalt. Findlay is jaloers op zijn jeugd en talent, waarover hij in beide gevallen niet beschikt. In een vlaag van waanzin slacht hij zijn kip met gouden eieren en verhult hij de moord op slinkse wijze. Columbo (Falk) wordt bij de zaak gehaald en de afloop is voorspelbaar. Het scenario van Jeffrey Cava naar het tv-spel van hemzelf en regisseur McGoohan begint slijtage te vertonen net zoals Falk zelf, die zijn serie zo langzamerhand wel overleefd heeft. In tegenstelling tot recente afleveringen gaat Columbo er niet eens lekker voor zitten en legt de toedracht uit in de finale voor kijkers, die het allemaal te vlug ging. Bij zijn fans is dit in het verkeerde keelgat geschoten. Uit respect voor het gehele werk en hoofdrol Falk, zeer geflatteerd gewaardeerd.

credits

Regie:
Patrick McGohhan, Patrick McGoohan
Cast:
Peter Falk, Hillary Danner, Joanne Lara, Luis Avalos, Michael P. Byrne, Larry Gilman, Anne McGoohan, Obi Ndefo, Randy Oglesby, Chad Willett, Scott Atkinson, Douglas Callan, Charles Cioffi, Harry Danner, Susan Edwards, Rob Elk, Van Epperson, Jennifer Fabos, Steve O'Connor, Miguel Pérez, Richard Riehle, Herschel Sparber, Billy Connolly
Productie:
Bruce E. Gorman
Jaar:
2000
Alt. titels:
Murder with Too Many Notes, Columbo: Meurtre en musique
Genres:
Mysterie, Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Detectivefilm, Televisiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen