Mein Bruder, der Vampir

2001, Sven Taddicken, 90 minuten

Duitsland 2001. Familiefilm van Sven Taddicken. Met o.a. Roman Knizka, Hinnerk Schönemann, Marie-Luise Schramm, Julia Jentsch en Alexander Scheer.

VPRO Cinema

Mike (Sch[KA3]onemann) zorgt voor zijn oudere, geestelijk gehandicapte broer Josch (Knizka) en zijn veertien-jarige zusje Nic (Schramm). Mike heeft de leuke Nadine (Jentsch) als vriendin. Josch, een grote fan van vampieren, wil voor zijn dertigste verjaardag door Nadine ontmaagd worden, terwijl Nic haar eerste seksuele ervaringen wil opdoen bij de macho Manu (Scheer), die belast is met het toezicht op de kinderspeelplaats. Mike weet niet hoe hij het heeft en wil Nadine, die hij nog maar pas kent, met deze bizarre wens niet afschrikken, terwijl Manu niet van plan is om met de wet in aanraking te komen. Mike besluit Josch in te wijden met voorlichting tijdens een tochtje met de camper, maar hij ontdekt dat zowel Josch als Nic hem voor deze intieme zaken niet nodig hebben. Als je een aantal onwaarschijnlijkheden - geen ouders, geen helpende volwassenen enz. - buiten beschouwing laat, heb je hier te maken met een goed vertolkte film over de seksproblemen van jongeren en de simpelen van geest. Vooral voor die laatste categorie zijn er maar weinig films en deze brengt voor hen een positieve boodschap. Het soms amusante scenario is van Matthias Pacht. Het camerawerk is van Daniela Knapp.

credits

Regie:
Sven Taddicken
Cast:
Roman Knizka, Hinnerk Schönemann, Marie-Luise Schramm, Julia Jentsch, Alexander Scheer, Barbara Stoll, Gottfried Breitfuss
Scenario:
Matthias Pacht
Camera:
Daniela Knapp
Jaar:
2001
Genres:
Familiefilm, Komedie
Trefwoorden:
Tienerfilm, Levenservaring, Tragikomedie, Gehandicapten, Jeugdfilm
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Mein Bruder, der Vampir (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer