Alarm für Cobra 11 - Die Autobahnpolizei: Feuertaufe

2003, Roland Busch, 90 minuten

Duitsland 2003. Misdaad van Roland Busch en Raoul W. Heimrich. Met o.a. Christian Oliver, Erdogan Atalay, Charlotte Schwab, Gottfried Vollmer en Dietmar Huhn.

VPRO Cinema

Nieuwe pilot voor de serie om weer een reeks vervolgen in te luiden. Het team van de jongens van de Duitse autobaan wordt versterkt door de komst van Jan Richter (Oliver), die nog maar net van de politieschool af komt. Hij valt meteen met zijn neus in de boter als het stoffelijk overschot van een piloot gevonden wordt, die zijn vriend blijkt te zijn. Door de diefstal van bijzondere drukinkten komen ze de bende van Tscherne (Felsenheimer) op het spoor. Tscherne blijkt de moordenaar van de piloot te zijn en samen te werken met Michael Hardenberg (Goebel), de directeur van de Vortex-bank, die op het randje van het faillissement staat. Hardenberg wil geld drukken om zijn zaak te redden en heeft daarvoor een speciale folie nodig uit de staatsdrukkerij. Lekker wat actie, hoewel de afloop volledig vaststaat en je moet ook niet al te zeer nadenken over de geloofwaardigheid. Oliver en Atalay als Semir Gerkhan geven hem flink van katoen. Het scenario is van Roland Heep en Frank Koopmann.

credits

Regie:
Roland Busch, Raoul W. Heimrich
Cast:
Christian Oliver, Erdogan Atalay, Charlotte Schwab, Gottfried Vollmer, Dietmar Huhn, Carina Wiese, Bela B. Felsenheimer, Christian Goebel, Martin Zuhr, Astrid Posner, Melina Hennen
Scenario:
Roland Heep
Jaar:
2003
Alt. titels:
Feuertaufe, Autobahnpolizei: Feuertaufe, Die
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Reageer