Verenigd Koninkrijk 2003. Mysterie van Richard Spence. Met o.a. Nathaniel Parker, Sharon Small, Neve McIntosh, Phyllis Logan en Joe Duttine.

VPRO Cinema

Lynley (Parker) en Havers (Small) worden bij het verkoolde lijk van de populaire cricketspeler Kenneth Waring (Brighton) geroepen. Hij is omgekomen in de uitgebrande cottage van Miriam Whitelaw (Logan), een steenrijke vrouw en Warings goeroe, terwijl Waring zich voor een vakantie in Griekenland had moeten bevinden. De zaak riekt naar moord en de rij van verdachten is lang: Warings manager en ma[KA4]itresse Gabriella Patten (Swinburne), die hem na een ruzie had verlaten en betrokken zou zijn in het trukeren van wedstrijden, haar echtgenoot Hugh (Clover), die hun relatie voor de buitenwereld zou tolereren of Warings vrouw Jeannie (Gemmell), die nooit heeft kunnen verkroppen dat zij in de steek gelaten werd. Via Miriam Whitelaws dochter Olivia (McIntosh), die terminaal ziek is en met Waring opgroeide, komt het sociaal ongelijke speurdersduo aan die informatie, waarmee zij verder kunnen en de zaak kunnen oplossen. Degelijke wie-is- de-dader met een behoorlijke milieuschets en een kijkje achter de schermen van een topsport in het Britse imperium. Het spel van Parker en Small is deze keer zeer te genieten. Het scenario van Kate Wood bevat gepaste vleugjes humor en de nodige binnenpretjes. Naar de roman van Elizabeth George. Het camerawerk is van Chris Seager.

credits

Regie:
Richard Spence
Cast:
Nathaniel Parker, Sharon Small, Neve McIntosh, Phyllis Logan, Joe Duttine, Lesley Vickerage, Ruth Gemmell, Mark Brighton, Curtis Flowers, Daisy Beaumont, Andrew Clover, Andrew Havill, Anjalee Patel, Clare Swinburne, Peter Crawford, William Scott-Masson
Productie:
Ruth Baumgarten, Simon Bird, Sally Haynes
Camera:
Chris Seager
Muziek:
Robert Lockhart
Schrijver:
Elizabeth George
Jaar:
2003
Alt. titels:
Inspector Lynley Mysteries: Playing for the Ashes, The, Playing for the Ashes
Genres:
Mysterie, Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Verenigd Koninkrijk


op televisie
0 uitzendingen