Verenigde Staten 2001. Thriller van Robert Angelo. Met o.a. Shannon Tweed, John Enos, Sam J. Jones, Mary Shannon en Maria Mayenzet.

VPRO Cinema

Detective Kate McBain (Tweed) wordt van San Francisco naar L.A. overgeplaatst en komt op de afdeling moordzaken, waar zij als collega`s de aartsluie macho`s Keith Rackles (Jones) en Billy Trainer (Keith) krijgt. Ze buigen zich over drie moorden op blonde vrouwen, bij wie sporen van de designerdrug ecstasy in hun lichaam gevonden wordt. Ze hebben allemaal rode lippenstift op, aangebracht van het merk Burgeon Rouge. Kate meent dat het om een seriemoordenaar gaat, terwijl haar collega`s dit nauwelijks aanneembaar achten. Kate is er vrij vlot achter dat het om callgirls gaat van Patricia Pollard (Mayenzet), die de politie niet durfde te informeren, omdat ze die niet vertrouwt, hoewel de moorden slecht voor haar zaken waren. Samen met Reckles stelt Kate vast dat de dader een zekere Blue (Enos) zou kunnen zijn. Hij is de erfgenaam uit een rijke familie, die de lippenstift Burgeon Rouge op de markt brengt. Kate besluit als lokaas te fungeren en na een aantal 'onverwachte' wendingen in het verhaal, wordt de ware dader gepakt. Het scenario van Elroy Canton en Anthony Laurence Greene naar een verhaal van Canton is recht toe, recht aan, mijdt clichés niet, de valse sporen zijn tamelijk doorzichtig en zorgvuldig werd vermeden dat Tweed uit de kleren moest gaan - ze heeft er de leeftijd niet meer voor, tot groot verdriet van haar fans. Het spel is plichtmatig onder afstandelijke regie van Angelo. Het camerawerk is van Kazuo Minami. De film kwam gelijk uit op video omdat een bioscooprelease onhaalbaar werd geacht.

credits

Regie:
Robert Angelo
Cast:
Shannon Tweed, John Enos, Sam J. Jones, Mary Shannon, Maria Mayenzet, Kenneth White, Eric Keith, Steve Franken, Brandy Miller, David Kimball, Laura Rogers, Cathleen Chin, Herman Mack, Michael Winbush, Tony Stengel, Richard Hearst, Holly Sampson, Katie Lohmann, Nancy Vee, Anthony Skordi, Flower, Farrah
Productie:
Marc Laurence, Shannon Tweed, Marc Greenberg, Nat Christian, Mike Sedan
Camera:
Kazuo Minami
Muziek:
Nicolás Rivera
Schrijver:
Canton
Jaar:
2001
Alt. titels:
Sexy, aber tot
Genres:
Thriller, Mysterie, Misdaad, Erotiek
Trefwoorden:
Erotiek, Cop-story
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Dead Sexy (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken