Verenigd Koninkrijk 2002. Misdaad van Ad Wind. Met o.a. Warren Clarke, Colin Buchanan, David Royle, Jo-Anne Stockham en Susannah Corbett.

VPRO Cinema

De politie van Wetherton in Yorkshire krijgt te maken met een drietal moorden, die gepleegd zijn door een en dezelfde dader. De moordenaar voelt zich kennelijk heel zeker van zijn zaak en laat steeds een literair getinte beschrijving achter, waarin de moord tot in de kleinste details is weergegeven en geeft raadselachtige aanwijzingen, die echter heel moeilijk zijn op te lossen. Dalziel (Clarke) en Pascoe (Buchanan) moeten te hulp schieten. Het begon allemaal toen de verbouwde en gerestaureerde bibliotheek Heritage Centre in gebruik werd genomen. Ter gelegenheid van de feestelijke opening werd een literaire wedstrijd uitgeschreven en onder de inzendingen was het geschrift uit de titel, dat over een dodelijke aanrijding ging. Hierop moest de politie een verkeersongeluk gaan zien als een moord. Dalziel en Pascoe ontmaskeren evenwel de dader en stellen tot hun leedwezen vast, dat de moorden gebaseerd zijn op een immens misverstand. Naar de roman van Reginald Hill.

credits

Regie:
Ad Wind
Cast:
Warren Clarke, Colin Buchanan, David Royle, Jo-Anne Stockham, Susannah Corbett, Dervla Kirwan, Lucy Davis, Jack Dee, John Sessions, Bill Maynard, Rosie Millar
Productie:
Andrew Rowley, Richard Langridge, Trevor West, Warren Clarke
Muziek:
Daemion Barry
Schrijver:
Reginald Hill
Jaar:
2002
Alt. titels:
Dialogues of the Dead
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen