Verenigde Staten/Australië 2000. Sportfilm van Joyce Chopra. Met o.a. Camilla Belle, Dwier Brown, Stacie Hess, Brian Christopher Stark en Jeanne Mori.

VPRO Cinema

Tiener Sydney (Belle) woont met haar vader (Brown) die hertrouwd is, in het stoffige, winderige en soms ijskoude Chicago. Haar moeder, een enthousiast surfer uit Hawaii, is jaren geleden in de woeste branding van haar geboorteland verdronken. Sydney keert terug naar Hawaii met haar vader, omdat blijkt dat haar moeder haar een stuk strand heeft nagelaten. Uiteraard is het in trek bij de surfers, met wie Sydney algauw kennismaakt. Ze ontmoet ook haar grootmoeder (Tiki), een Hawaiiaanse. Zo krijgt Sydney niet alleen nieuwe vrienden (Hess en Stark) en nieuwe vriendinnen (Mori, White en Magelssen), maar leert het nodige over haar eigen afkomst. Niet alles is rozengeur en maneschijn: projectontwikkelaars loeren op het lapje grond en denken een minderjarig meisje gemakkelijk te inpakken, maar ze hebben buiten de waard gerekend met de overige jongelui. Sentimenteel, suikerzoet drama over een opgroeiend wicht, dat rebelleeert tegen haar vader als het de sport betreft, en bewijst dat de aanhouder altijd wint. Het voorspelbare, clichématige scenario is van Jeanne Rosenberg. De spelprestaties zijn heel lief, leuk en aardig onder de meer dan geroutineerde regie van Chopra. De rolprent zal meisjes in de categorie van negen tot dertien wel aanspreken. Het camerawerk van David Eggby bevat bonte kleuren en toont fraaie opnames van de zee, de lucht en de rotsen. Dit alles is aangevuld met Hawaiiaans klinkende muziek. Rip betekent in deze film lange, woeste golf, het Walhalla voor surfers.

credits

Regie:
Joyce Chopra
Cast:
Camilla Belle, Dwier Brown, Stacie Hess, Brian Christopher Stark, Jeanne Mori, Lauren Sinclair, Keone Young, Kanoa Chung, Meleana White, Joy Magelssen, Varoa Tiki, Rory Togo, Albert Belz, Jane Hall, Marsha Rapana, Pru Byrnes, Margie Mills, Mark Winson, Renee Hyman, Carly Smith, Tim Gaynor, Brian Christoper Stark
Scenario:
Jeanne Rosenberg
Productie:
Steve McGlothen, Martha Coolidge, Gina Black
Muziek:
Phil Marshall
Jaar:
2000
Genres:
Sportfilm, Romantiek, Familiefilm, Drama
Trefwoorden:
Kinderfilm, Jeugdfilm, Romantisch drama, Familiefilm
Landen:
Verenigde Staten, Australië


op televisie
0 uitzendingen

Rip Girls (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken