Verenigde Staten 2000. Thriller van Patrick Lussier. Met o.a. Dave Buzzotta, Kayren Ann Butler, Steve Hytner, Scott Cleverdon en Jack McGee.

VPRO Cinema

Danyael (Buzotta), de zoon van een aartsengel en de aardse Valerie Morales, verbreidt zijn eigen geloof, waarin geen plaats meer voor god is. Hij oogst daarom gods toorn, maar `overleeft` een moordaanslag als hij herrijst in een lijkenhuis. Zophael (Spano) maakt jacht op hem en wil hem vernietigen door zijn hart uit te rukken, maar Gabriel (Walken) zorgt voor zijn bescherming. Om Zophael te vlug af te zijn probeert Danyael de mensheid te beschermen tegen Pyriel (Cleverdon), de engel van de volkerenmoord. In dit derde vervolg staat Walken, compleet met pruik, aan de goede zijde. Zijn `nieuwe` anti-personage wordt door de fans van de vorige twee delen niet gewaardeerd. Spano, die de oogleden van de slachtoffers aflikt om de beelden op te roepen, die zij het laatst gezien hebben, is echter heel goed en houdt daarmee dit afsluitende deel in balans. Het scenario van Carl Dupre en Joel Soisson naar de personages van Gregory Widen bevat weinig substantie en veel minder actie dan in de vorige films, maar wel een geheimzinnige sfeer. De muziek klinkt helaas minder goed dan in de vorige delen. Regiedebuut van Lussier, die als monteur van WES CRAVEN`S NEW NIGHTMARE (1994) zijn eerste schreden in het filmvak zette. Sommige vondsten in deze rolprent zijn duidelijk uit de montage-ervaring afkomstig. Hierna ging Lussier DRACULA 2000 regisseren en een reeks Dracula-vervolgen. Het camerawerk is van Nathan Hope. Ook bekend als GOD'S ARMY III.

credits

Regie:
Patrick Lussier
Cast:
Dave Buzzotta, Kayren Ann Butler, Steve Hytner, Scott Cleverdon, Jack McGee, Sandra Ellis Lafferty, Mark Prince Edwards, Tyrone Tann, Moriah 'Shining Dove' Snyder, J.D. Rosen, Stan Davis, Drew Swaine, Anthony Rosselli, Hi Border, Tom Kane, Linnea Quigley, William Stanford Davis, Shawn Patrick Driscoll, Johnny Martin, Gregory Widen, Christopher Walken, Vincent Spano, Brad Dourif
Productie:
Joel Soisson
Camera:
Nathan Hope
Muziek:
Steve Boeddekker, David C. Williams
Jaar:
2000
Alt. titels:
Prophecy 3: The Ascent, The, God's Army III, Entscheidung, Die, The prophecy III: The Ascent
Genres:
Thriller, Horror
Trefwoorden:
Occultisme
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Prophecy 3: The Ascent (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken