Verenigde Staten 1997. Misdaad van Paul Maslak. Met o.a. Cynthia Rothrock, Tony Lo Bianco, Brad Dourif, Kurt McKinney en Mako.

VPRO Cinema

Rothrock in een verrassende rol. Ze heet Janna en is psychologe bij de rechtbank. Ze adviseert het hof over de mentale toestand van de beklaagden. Bij een inbraak in haar flat kan ze niet voorkomen dat haar zus en neef door de schurken gedood worden; zelf komt ze er vanaf met een nare hoofdwond die als bijwerking heeft dat ze een voorwerp kan aanraken en zien wat er zich tevoren heeft afgespeeld - heel nuttig bij haar werk. Overdag is ze de intellectuele juffrouw en 's nachts is ze de wraakengel die de straten en buurten schoonveegt. Detective Briggs (LoBianco) komt haar op het spoor, maar wordt verliefd. De kortgerokte Rothrock met haar scherpe gelaatstrekken en steile haar staat haar mannetje en doet dat goed. Ze laat zien dat ze de vechtsport tot in de puntjes beheerst als ze tegenover de schurkachtige Teddy (Dourif) komt te staan. Helaas zijn er te weinig actiescènes, waardoor de film voor zijn genre traag lijkt. De personages hebben, behalve Rothrock, nauwelijks een dimensie en dat valt eveneens te betreuren. Toch mogen fans van Rothrock deze film niet missen, want hij behoort onlosmakelijk tot haar representatieve oeuvre.

credits

Regie:
Paul Maslak
Cast:
Cynthia Rothrock, Tony Lo Bianco, Brad Dourif, Kurt McKinney, Mako, Walter Koenig, Kenn Scott, Kevin Abercrombie, Jerry Baxter, Chuck Borden, Art Camacho
Productie:
Neva Friedenn, Paul Maslak
Camera:
Richard Benda
Jaar:
1997
Genres:
Misdaad, Actiefilm
Trefwoorden:
Vigilante, Martial-arts, Wraakfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Sworn to Justice (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken