Die Verbrechen des Professor Capellari - Der letzte Vorhang

2004, Thomas Jauch, 89 minuten

Duitsland 2004. Misdaad van Thomas Jauch. Met o.a. Friedrich von Thun, Liane Forestieri, Dietrich Siegl, Sissy Höfferer en Gilbert von Sohlern.

VPRO Cinema

Succesvolle actrice Senta von Gutenstein (Haider) inviteert haar oude kennis Capellari (Von Thun) op haar kasteel om de opvoering van [KL]Een Midzomernachtsdroom[KLE] van William Shakespeare bij te wonen. Capellari neemt zijn onderhuurster Maria (Forestieri) mee voor het festijn en onder de genodigden blijkt ook Carola Geissler (H[KA3]offerer) te zijn. Het duurt niet al te lang voordat het lijk van een aantrekkelijke jongeman in de keukenlift wordt gevonden. Werk aan de winkel voor commissaris Carola en onze criminoloog Viktor Capellari. Senta en haar zuster Thea (Postel) blijken bankroet te zijn. Met Senta`s dochter Julia (Boche), die aan de kunstacademie studeert, zit het drietal verwikkeld in een schandaal om vervalste oude meesters. Capellari en Geissler volgen ieder verschillende sporen, waarbij Geissler in het voordeel is omdat zij officieel het onderzoek doet. De rentmeester wordt van de kasteelmuur geduwd en Capellari ontkomt ternauwernood aan een aanslag. Wie is de dader? Cappellari komt zoals gebruikelijk eerder met de oplossing van de misdaad. Het scenario voor de laatste aflevering van de speurdersavonturen van Capellari is van Jochen Greve en Albrecht Hottinger. De vaste kijkers zullen met weemoed Von Thun en Höfferer uit elkaar zien gaan en betreuren dat het hierbij moest blijven. Helaas komt aan alles een eind, ook aan aardige misdaadseries. Postel is bekend als commissaris Inga Lürsen uit Bremen in de serie TATORT. Het camerawerk is van Clemens Messow.

credits

Regie:
Thomas Jauch
Cast:
Friedrich von Thun, Liane Forestieri, Dietrich Siegl, Sissy Höfferer, Gilbert von Sohlern, Sylvia Haider, Sabine Postel, Anja Boche, Götz Burger, Stefan Schulz-Dornburg
Camera:
Clemens Messow
Muziek:
Stephan Massimo
Jaar:
2004
Alt. titels:
Verbrechen des Professor Capellari - Der letzte Vorhang, Die, Letzte Vorhang, Der
Genres:
Misdaad, Mysterie
Trefwoorden:
Detectivefilm
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Reageer