Operation Sandman

2000, Nelson McCormick, 91 minuten

Verenigde Staten 2000. Actiefilm van Nelson McCormick. Met o.a. Ron Perlman, Rod Biermann, Richard Tyson, Mary B. Ward en Persia White.

VPRO Cinema

In een ultrageheim militair kamp, ergens in de Amerikaanse woestijn, wordt met nieuwe drugs ge[KA3]experimenteerd. Het spul, een cocktail, wordt `juice` genoemd en de militairen, die als proefkonijnen fungeren, hebben daarna niet meer in de gaten dat ze niet meer slapen. Ze verrichten hun taken supergoed - twee maal zo snel en twee maal zo effici[KA3]ent, maar na drie weken gaan ze hallucineren door de bijwerkingen van de drugs en het tekort aan slaap. Een soldaat maakt amok en vermoordt een medesoldaat. Captain Jean Farrell (Ward), een psychologe, wordt naar het kamp gestuurd met de opdracht een onderzoek in te stellen en daarna het dossier te ondertekenen, waarin verklaard wordt dat er niets aan de hand is. Het scenario van Beau Bensink en regisseur McCormick, die elementen uit FLATLINERS (1990) en UNIVERSAL SOLDIER (1992) vermengden met hun eigen verhaal, is verder zo oud als de weg naar Rome: de militaire doofpot, de naïeve vrouwelijke officier, die aanvankelijk tegenwerking krijgt en tenslotte de complotterende legertop ontmaskert. Perlman als Dr. Harlan Jessup speelt zijn stereotiepe rol met verve, maar Tyson als sergeant Riggins stelt teleur en de goed ogende Ward levert exact af wat men van haar verwacht. Het camerawerk is van Larry Blanford. Eigenlijk niet meer en niet minder dan een genreliefhebbersfilm.

credits

Regie:
Nelson McCormick
Cast:
Ron Perlman, Rod Biermann, Richard Tyson, Mary B. Ward, Persia White, Michael Woolson, John Haymes Newton, Bob 'Hardcore' Holly, Melik Malkasian, Robert William Howard
Productie:
Jose Ludlow, Sheri Singer, Steve White, Georgene Smith
Camera:
Larry Blanford
Muziek:
Pete Kneser
Jaar:
2000
Genres:
Actiefilm, Thriller, Sciencefiction, Horror
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Operation Sandman (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer