Verenigde Staten 1998. Romantiek van Sean Smith en Anthony Stark. Met o.a. Rob Morrow, Claire Forlani, Jake Weber, Jayne Brook en Sebastian Roché.

VPRO Cinema

Het regiedebuut van Smith en Stark is een praterige, behoorlijk vertolkte, sentimentele liefdesfilm met als absolute zonde een relatie met de vrouw van je beste vriend. Ben (Morrow) en Adam (Weber) kennen elkaar uit de zandbak. Adam mist een oog door een kogelspel dat hij met Ben speelde toen ze zeven waren. Hij koestert geen wrok. Als ze studeren ontmoeten ze in een bar de aantrekkelijke, bloedmooie Nina (Forlani) die er bedient. Nina ontmaagt Adam, die schrijver wordt. Later trouwen zij. Ben studeert af in de rechten, maar heeft lang zo`n geluk in de liefde niet als de eenogige Adam. Tenslotte trouwt hij met Kat (Brook), die ook juriste is. Ze gaan allebei in New York werken. De cynisch geworden Ben en de idealistisch gebleven Adam ontmoeten elkaar weer, en Ben bekent Nina dat hij altijd al een oogje op haar had. Nina is niet ongevoelig voor zijn avances. Ondanks haar knappe verschijning springt de vonk tussen Forlani en Morrow niet over. Toen de film begon zagen we Ben in paniek naar een uitkijktoren rennen in het bos. Tegen de finale pakt de film daar de draad weer op; het hart klopt in de keel van de kijker. Smith en Stark hebben hun werk behoorlijk gedaan, maar hun tamelijk saaie scenario zal de meeste kijkers niet langer dan een uur boeien. Toch moet je uitkijken naar een volgende film van Smith en Stark; ze hebben best aanleg voor het filmvak, maar deze film flopte met drieduizend dollar financieel volledig aan de kassa. Er stond geen grote studio achter. Dat is een hard gelag en misschien onverdiend. Het camerawerk is van Michael Barrow. Werktitel: ELEMENTS.

credits

Regie:
Sean Smith, Anthony Stark
Cast:
Rob Morrow, Claire Forlani, Jake Weber, Jayne Brook, Sebastian Roché, Nora Ariffin, Nelson Martinez, John Doumanian, Harvey Madonick M.D.
Productie:
Jean Doumanian, Letty Aronson, J.E. Beaucaire, Marisa Polvino, Michael Zannella
Camera:
Michael Barrow
Muziek:
Michael Small
Jaar:
1998
Alt. titels:
Elements
Genres:
Romantiek, Komedie
Trefwoorden:
Tragikomedie, Romantisch drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Into My Heart (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken