Verenigde Staten 2000. Biografie van Nadia Tass. Met o.a. Hallie Kate Eisenberg, Alison Elliott, David Strathairn, Lucas Black en Kate Greenhouse.

VPRO Cinema

Derde film over Helen Keller (Eisenberg), die in 1880 in Tuscumbia in Alabama werd geboren. Door een hersenvliesontsteking werd zij twee jaar later blind en doof. Haar ouders, Captain Keller (Strathairn) en Kate Keller (Greenhouse), lieten de hoop op een voorspoedige toekomst van Helen varen, maar namen als laatste redmiddel een jonge gouvernante Anne Sullivan (Elliott) in dienst. Het lukte haar om het kind te stimuleren en zin om te leven te geven. Anne zou haar voor de komende vijftig jaar gaan begeleiden. Ze leerde Helen braille en daarna spreken. Op 24- jarige leeftijd behaalde Helen haar diploma aan het prestigieuze Radcliff College ondanks haar zware handicap. Ze schreef in haar leven een vijftal boeken en kon tot haar kennissenkring rekenen Alexander Graham Bell, de uitvinder van de telefoon, Mark Twain, de grote Amerikaanse schrijver, Albert Einstein, vader van de relativiteitstheorie en Charlie Chaplin, het grootste komische talent dat de film gekend heeft. Deze bewerking door Disney wordt adequaat vertolkt, ziet er goed verzorgd uit, houdt zich aan de feiten en is als familiefilm voor de zondagmiddag lang niet slecht. Hij is niet meer maar ook niet minder dan de tv-film uit 1979. Het grote dramatische verhaal is en blijft echter de onvergankelijke film van Arthur Penn uit 1962. Het scenario is van Monte Merrick naar het toneelstuk van William Gibson. Het camerawerk is van David Parker.

credits

Regie:
Nadia Tass
Cast:
Hallie Kate Eisenberg, Alison Elliott, David Strathairn, Lucas Black, Kate Greenhouse, Damir Andrei, Stewart Arnott, Kevin Duhaney, Neville Edwards, Patricia Gage, Eugene Lipinski, Twila Provencher, Jackie Richardson, Liam Robinson, Stephanie Sams, Andrew Prine
Scenario:
Monte Merrick
Productie:
Suzy Beugen, Peter M. Green, Charles Hirschhorn
Camera:
David Parker
Muziek:
William Goldstein
Schrijver:
William Gibson
Jaar:
2000
Alt. titels:
Miracle Worker, The, Wunder geschehen
Genres:
Biografie, Drama, Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Americana, Gehandicapten, Jeugdfilm, Disney-film, Familiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Miracle Worker (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken