Verenigde Staten 2001. Actiefilm van Harris Done. Met o.a. Robert Madrid, Dean Cain, Richard Tyson, Dale Godboldo en Vanessa Angel.

VPRO Cinema

Kleincrimineel Max Hopper (Cain, Superman uit [KL]Lois & Clark[KLE]) heeft een hartje van goud. Hij wil dat zijn vrouw Beth (Angel) hem vergeeft voor zijn zonden, maar als hij haar een dikke envelop met honderdduizend dollar wil toestoppen of met een dure auto voorrijdt, wil zij niets van hem weten, omdat ze dondersgoed weet dat het geld stinkt en de auto niet eerlijk is verkregen. Max` maat Vinnie (Godboldo) is een vinnige spitsboef met een gladde tong en een supersnelle bestelbus. Max wil het rechte pad op, maar voordat hij dit doet, wil hij met Vinnie in een kantoortoren zijn laatste grote slag slaan. De inbraak loopt fout, er breekt brand uit en ze zitten als ratten in de val. Zij zijn niet de enigen, ook de mensen die er werken. Worden de boeven - Max draagt een politie-uniform - toch nog helden? Het scenario van Diane Fine en Richard Preston, Jr. is onge[KA3]inspireerd en saai, terwijl de film soms onbedoeld grappig is. Het spel en de speciale effecten staan op een laag peil en deze rolprent is geen THE TOWERING INFERNO (1974), toen al een bloedeloos verhaal met indrukwekkende F/X (althans voor die tijd), die geheel en al grijs gedraaid is op het kleine scherm als opvuller. Het camerawerk is van Mark W. Gray. Ook bekend als ONE LAST HEIST.

credits

Regie:
Harris Done
Cast:
Robert Madrid, Dean Cain, Richard Tyson, Dale Godboldo, Vanessa Angel, Clay Donahue Fontenot, Jenna Gering, Mel Harris, John O'Hurley, Lori Petty, Elena Sahagun, Jim Storm, Harry Van Gorkum, Steven Williams, Lisa Lindon, Benjamin Lum, Kirk B.R. Woller
Productie:
Vince Ravine, David Cain, John J. Kelly
Camera:
Mark W. Gray
Muziek:
Sean Murray
Jaar:
2001
Alt. titels:
One Last Heist
Genres:
Actiefilm, Misdaad, Drama
Trefwoorden:
Rampenfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Firetrap (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken