Duitsland 2003. Komedie van Sülbiye V. Günar en Sülbiye Günar. Met o.a. Julia Mahnecke, Adnan Maral, Anne Kasprik, Buket Yeni en Burak Gülgen.

VPRO Cinema

Wat de zeventien-jarige Johanna Wiese (Mahnecke) in d`r kop heeft, heeft ze niet in d`r kont: ze wil mode-ontwerpster worden en daartoe in Parijs een opleiding volgen die twintigduizend euro kost. Ze maakt haar eigen kleren om op die manier een map met voorbeelden samen te stellen. Haar hardwerkende, alleenstaande moeder Susanne (Kasprik) merkt te laat dat Johanna haar schoolwerk heeft laten sloffen voor haar ambitie als ze in de loop van het schooljaar met slechte resultaten naar huis komt. Johanna heeft altijd gedacht dat moeders vriend Peter (Behrendt) haar vader is. Als zij hem vraagt haar studie te financieren, ontdekt zij dat hij haar vader helemaal niet is. Susanne moet dan toegeven dat Johanna het souveniertje is van een kortstondige relatie met Cumhur Olmez (Maral), een Turk, die een goedlopend restaurant bezit. Behalve dat ze op haar oma (G[KA3]oring) past, gaat ze `s avonds in de keuken van Cumhurs restaurant werken zonder te laten merken dat zij zijn dochter is. Idil (Yeni) die bij Johanna in de klas zit, is plotseling haar halfzus... Het scenario van regisseur Günar en Grit Neuber bevat heel wat verrassingen zodat je niet bevroeden kunt hoe dit verhaal precies zal aflopen. Daarbij komt het zeer overtuigende spel van jong talent Mahnecke, uitstekend gesteund door de 'veteranen' Kasprik en Behrendt, die in eigen land zeer bekend is als TATORT Kommissar Max Ballauf uit Keulen. Het camerawerk van Peter Przybylski ziet er zeer goed uit. Warm aanbevolen. 16:9, Dolby. Ook bekend als DEINE AUGEN KARAMUK.

credits

Regie:
Sülbiye V. Günar, Sülbiye Günar
Cast:
Julia Mahnecke, Adnan Maral, Anne Kasprik, Buket Yeni, Burak Gülgen, Nora Bussenius, Helga Göring, Klaus J. Behrendt, Sema Meray, Julia Mahneck
Productie:
Sonja Goslicki, Anke Scheib, Media Filmproduktion, Label 131, WDR
Muziek:
Neil Black
Jaar:
2003
Alt. titels:
Deine Augen Karamuk
Genres:
Komedie, Familiefilm, Drama
Trefwoorden:
Tienerfilm, Tragikomedie, Sociaal drama, Televisiefilm
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Karamuk (2003) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken