Canada 2003. Komedie van Alex Chapple. Met o.a. Paul Sorvino, Danny Nucci, Jonathan Scarfe, Olympia Dukakis en Joanne Kelly.

VPRO Cinema

Frank Siena (Nucci) en zijn vriend Danny (Scarfe) verrichten karweitjes om bij te verdienen als ze nog op de high school zitten, voor de peetvader van de buurt Nicola Dellarusso (Sorvino) in New Jersey aan de overkant van New York, omdat een normaal baantje niet te vinden is (!). Frank heeft een goed stel hersens en Nicola betaalt het college, zodat Frank arts kan worden. Franks vader Gennaro (Marino) werkt in de bouw, is een eerlijke vent, die er geen notie van heeft dat Frank te maken heeft met Nicola, die het voor het zeggen heeft in de aannemerij. Als Gennaro in het vaarwater van Nicola terechtkomt, wil Nicola hem door Angelo (Starr) laten liquideren, maar dankzij Franks pleidooi gaat dit niet door. Wel raakt Frank, die inmiddels omgaat met maffiaprinses Loreena (Kelly) steeds meer in de greep van Nicola. Dat gaat zelfs zover dat hij een operatie in het ziekenhuis moet saboteren. Het van de hak op de tak springende scenario van John Leekley, Rebekah Bradford en Ray Errol Fox naar een verhaal van Louis C. Palmisano, Rhoda Lerman en Leekley is ongeloofwaardig broddelwerk dat stijf staat van versleten clichés uit oude gangsterfilms. Blijven een relatief goede rolverdeling aangevoerd door Nucci, gevolgd door Sorvino en Dukakis als Rose, de vrouw van Nicola, die opgezadeld zitten met een heleboel onzin. Kelly heeft een leuk smoeltje, maar zou het in een echte film beter doen. Het camerawerk is van David Greene. Ook bekend onder de aanmatigende en misleidende titel FAMILY DOCTOR.

credits

Regie:
Alex Chapple
Cast:
Paul Sorvino, Danny Nucci, Jonathan Scarfe, Olympia Dukakis, Joanne Kelly, Beau Starr, Louis Di Bianco, Dax Ravina, Philip Akin, Tara Baxter, Walker Boone, Bathsheba Garnett, Gary Levert, John McLaren, Vincent Marino, Nicole McLean, Tony Rosato, Erik Van Wyck
Productie:
Keri Selig, Richard Brams, Elizabeth Guildford
Camera:
David Greene
Muziek:
Jeff Danna, Rob King
Schrijver:
Louis C. Palmisano
Jaar:
2003
Alt. titels:
Family Doctor, Family doctor
Genres:
Komedie, Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Tragikomedie, Gangsterfilm
Landen:
Canada

op televisie
0 uitzendingen

Mafia Doctor (2003) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken