Verenigde Staten 2001. Thriller van Isaac Florentine. Met o.a. Michael Worth, Karen Kim, Damien Chapa, Marshall R. Teague en Kate Connor.

VPRO Cinema

Het scenario van Michael Weiss naar een verhaal van Boaz Davidson is niet serieus te nemen. Het komt hierop neer. Op een Russisch eilandje heeft een ex-lid van het elite clubje uit de titel zich verschanst met een tweetal lange afstandsraketten, die door waarschuwingssystemen niet zijn waar te nemen. Hij bedreigt daarmee de Amerikaanse oostkust, tenzij de Amerikaanse regering hem een miljard dollar betaalt. Het koene team uit de titel gaat hem neutraliseren, maar er is een hoge moeilijkheidsgraad: het eilandje is omgeven door methanoldampen die door de geringste vonk uit een vuurwapen bijvoorbeeld tot ontploffing komt (hoe de kruisraket gelanceerd kan worden is dan een raadsel). Dit betekent dat het team zijn toevlucht moet nemen tot martial arts en andere onontvlambare vechtsporttechnieken om de boosdoener uit te schakelen. De film is een aaneenschakeling van actie met balletten, die zo uit een Hong Kong actiefilm zouden kunnen komen. Uitsluitend geschikt voor kijkers die zich niet storen aan belachelijke dialogen en geen eisen stellen aan acteerprestaties of een boeiend verhaal met een vlot begin en een logisch einde. Het camerawerk is van Peter Belcher. Ook bekend als U.S. SEALS: THE ULTIMATE FORCE en U.S. SEALS 2.

credits

Regie:
Isaac Florentine
Cast:
Michael Worth, Karen Kim, Damien Chapa, Marshall R. Teague, Kate Connor, Sophia Crawford, George Cheung, Velizar Binev, Franklin Vallette, Andy Cheng, Burnell Tucker, Mitchell Gould, Plamen Zahov, Hakim Alston, Daniel Southworth, Cary Gliberman, Damian Chapa
Productie:
Danny Lerner, Boaz Davidson, David Varod, Danny Dimbort, Avi Lerner, Trevor Short, George Gale, Todd Gilbert
Camera:
Peter Belcher
Muziek:
Steve Edwards
Schrijver:
Boaz Davidson
Jaar:
2001
Alt. titels:
U.S. Seals II: The Ultimate Force, U.S. Seals 2
Genres:
Thriller, Actiefilm
Trefwoorden:
Martial-arts
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

U.S. Seals II (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken