Duitsland 2005. Misdaad van Peter Fratzscher. Met o.a. Ann-Kathrin Kramer, Charlotte Schwab, Peter Prager, Sólveig Arnarsdóttir en Björn Kirschniok.

VPRO Cinema

Lizzy Kr[KA3]uger (Kramer) en Marion Ahrens (Schwab) proberen de moord op kunstenares zonder succes Susanne Wrede op te lossen. In eerste instantie denken ze aan een pizzabezorger van Italiaanse afkomst, die bekend staat als een drugshandelaartje. Hij kreeg met Susanne, die voor hem dealt, flinke onenigheid over het afrekenen. Het blijkt een vals spoor te zijn. Vervolgens besteedt het speurdersduo meer dan de halve film aan de kleffe vertegenwoordiger van zeer exclusieve damesschoenen Andreas Schneider (Tarrach), die in L[KA3]ubeck samenwoont met Traudl Schneider (Tietze), maar in Hamburg hetzelfde doet met Linda Sewing (Schade). De afstand tussen beiden steden is nog geen tachtig kilometer, maar blijkbaar voldoende en gemakkelijk. Terwijl de kijker zich afvraagt hoe deze onaantrekkelijke Andreas het voor elkaar krijgt, verdoet hij net als Lizzy en Marion zijn tijd. Trouwens het stel is net even sneller dan het merendeel van de kijkers door vlak voor de eindstreep een wit konijn uit de hoed te toveren. Dankzij de goede rollen, vooral van Tarrach, een genietbare aflevering met Kramer en Schwab. Het scenario is van Jochen Greve. Het camerawerk is van Wolf Siegelmann.

credits

Regie:
Peter Fratzscher
Cast:
Ann-Kathrin Kramer, Charlotte Schwab, Peter Prager, Sólveig Arnarsdóttir, Björn Kirschniok, Jürgen Tarrach, Carin C. Tietze, Birge Schade, Andreas Herder
Scenario:
Jochen Greve
Camera:
Wolf Siegelmann
Muziek:
Chris Heyne
Jaar:
2005
Alt. titels:
Duo - Herzflimmern, Das, Herzflimmern
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Das Duo - Herzflimmern (2005) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken