Midsomer Murders: Second Sight

2005, Richard Holthouse, 90 minuten

Verenigd Koninkrijk 2005. Misdaad van Richard Holthouse. Met o.a. John Nettles, John Hopkins, Jane Wymark, Laura Howard en Barry Jackson.

VPRO Cinema

In Midsomer Mere wordt beweerd dat sommige dorpsbewoners met de helm geboren zijn. Als Jimmy Kirby (Chapman) en zijn vrouw Emmy (Moon) hun baby Christine willen laten dopen, gaan er stemmen op dat Christine daarmee haar helderziendheid kwijtraakt. Dit alles verdriet predikant Pete Kubatski (Keen) ten zeerste. Vrijwel tegelijkertijd wordt het lichaam van John Ransom (Hoare) gevonden met rituele verwondingen op zijn hoofd, vlak nadat hij uit de pub The Luck of World was gezet vanwege een uit de hand gelopen dispuut over zesduizend pond, die hij gewonnen had bij het wedden. Er wordt algauw beweerd dat de hoofdwonden het gevolg waren van een wetenschappelijk experiment van zijn broer Max (Anderson). Werk aan de winkel voor Barnaby (Nettles) en Scott (Hopkins), die zich afvragen of Jimmy, die Johns zwager was, er meer van weet, of dat Johns broer Max er mee te maken had. Hoewel een familiedrama voor de hand ligt, lijkt broedermoord toch uitgesloten. Het ziet er naar uit dat Barnaby en Scott een helderziende nodig hebben om de zaak op te lossen. Maar er gaat niets boven ouderwets speurdersinstinct. Voor het zover is, legt de vader van John en Max, uitvinder Dr. Gregory Ransom (Whitehead) het loodje en verdwijnen Emma en baby Christine. Aflevering nummer 40 en de zesde van de achtste serie. Het scenario is van Tony Etchells naar de roman van Caroline Graham.

credits

Regie:
Richard Holthouse
Cast:
John Nettles, John Hopkins, Jane Wymark, Laura Howard, Barry Jackson, Owen Teale, Will Keen, Geoffrey Whitehead, Joe Anderson, Tom Frederic, Bill Stewart, Wanda Ventham, Sean Chapman, Alexandra Moon, James Hoare
Scenario:
Tony Etchells
Productie:
Brian True-May, Betty Willingale
Schrijver:
Caroline Graham
Jaar:
2005
Alt. titels:
Second Sight
Genres:
Misdaad, Horror
Trefwoorden:
Cop-story, Occultisme
Landen:
Verenigd Koninkrijk


op televisie
0 uitzendingen

Reageer