Verenigd Koninkrijk 1994. Komedie van David Tucker. Met o.a. Richard Wilson, Jan Francis, Thora Hird, Rosemary Harris en Martin Clunes.

VPRO Cinema

Nick (Siberry) nodigt Ben (Wilson) en Maggie (Francis) uit om eens langs te gaan bij een oude schoolvriend (Clunes), die zegt op zolder een oude Rubens gevonden te hebben. Terwijl Maggie het doek onderzoekt, wordt Bens aandacht getrokken door een oud manuscript in de bibliotheek van het landhuis. Nader onderzoek wijst op een onbekend werk van Charles Dickens. De veiling van dit manuscript zou de verarmde familie best ten goede komen. De meningen zijn verdeeld, het manuscript wordt gestolen en de gemoederen raken serieus verhit. De trouwe nanny van het verarmde gezin (Hird) zorgt voor de opheldering van het mysterie. Geslaagde, sfeervolle zesde aflevering. Het scenario is van John Mortimer. Het camerawerk is van Peter Jessop.

credits

Regie:
David Tucker
Cast:
Richard Wilson, Jan Francis, Thora Hird, Rosemary Harris, Martin Clunes, Robert Lang, Michael Siberry, Marsha Fitzalan, Stephen Boxer, Susan Engel, Richard Huw, Barbara Barnes, Hermione Norris, Phil Fox, Kate McKenzie, John Grillo, Garrick Hagon
Scenario:
John Mortimer
Productie:
Jonathan Alwyn, Jacqueline Davis, Colin Rogers, David Ball
Camera:
Peter Jessop
Muziek:
Bill Connor
Jaar:
1994
Alt. titels:
Spectre at the Feast, The
Genres:
Komedie, Mysterie, Misdaad
Trefwoorden:
Tragikomedie
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen