Tatort - Seven Eleven

1990, Kurt Junek, 87 minuten

Oostenrijk 1990. Mysterie van Kurt Junek. Met o.a. Michael Janisch, Dorothea Parton, Gerhard Roiss, Sieghardt Rupp en Joachim Unmack.

VPRO Cinema

Ferdl Willek (Rupp), een beruchte onderwereldfiguur, organiseert in Wenen voor zijn verjaardag een bokswedstrijd waarbij er illegaal gegokt kan worden volgens het spelsysteem uit de titel. De politie krijgt lucht van de zaak en slaat een hele verzameling zware jongens in de boeien. Tijdens de razzia valt er een dode en achteraf blijkt het om moord te gaan. Een legertje advocaten van kwaaie zaken komt hun broodheren verdedigen en de onderlinge samenwerking bij de politie blijkt niet optimaal te zijn. Inspektor Fichtl (Janisch) en zijn charmante collega Winter (Parton) moeten de bekende race tegen de klok voeren om te bewijzen dat Ferdl wel degelijk schuldig is, voordat hij vrijuit gaat. Kleurrijke TATORT-aflevering uit Oostenrijk en niet slechter dan het traditionele Duitse krimi-maatwerk. De 59-jarige Oostenrijker Rupp speelde in 1971 de flamboyante Zollfahnder Kressin in Duisburg in de vroege dagen van TATORT toen men nog niet precies de commissarissen per stad en/of gebied had ingedeeld. Het scenario is van Peter Zingler, die eventjes te zien is als Rolli. Het camerawerk is van Wolfgang Koch. Werktitel: DIE OFFENE RECHNUNG. Aflevering 236.

credits

Regie:
Kurt Junek
Cast:
Michael Janisch, Dorothea Parton, Gerhard Roiss, Sieghardt Rupp, Joachim Unmack, Peter Zingler, Michaela Rosen, Heino Fischer, Otto Tausig
Scenario:
Peter Zingler
Productie:
Rudolf Nemeth, Ernst Petz
Camera:
Wolfgang Koch
Jaar:
1990
Alt. titels:
Seven Eleven, Offene Rechnung, Die
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Oostenrijk


op televisie
0 uitzendingen

Tatort - Seven Eleven (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer