Verenigd Koninkrijk 1992. Misdaad van Gordon Flemyng. Met o.a. Mark MacManus, James MacPherson, Iain Anders, Blythe Duff en Robert Robertson.

VPRO Cinema

De advocaat Philipp McLean (Burn) wordt dood aangetroffen in zijn auto. Het lijkt alsof hij de hand aan zichzelf heeft geslagen, maar de autopsie duidt op een misdaad. McLeans partner Eric Barr (Isaacs) heeft een waterdicht alibi. Taggart (McManus), die zich als regel niet met zelfmoord bezighoudt, hoort van een getuige dat het slachtoffer ruzie had met een jonge Indi[KA3]er: Danny Lal (Verma) die het opnam voor zijn knappe zus Sharon (Syall), Mcleans sexy minnares. Kort daarop wordt Sharons buurvrouw Lisanne Archer (MacDade) de keel doorgesneden. Dit keer zou het wél om zelfmoord gaan. Het hoeft niemand te verbazen dat Taggart deze afschuwelijke zaken oplost. Het scenario is van Stuart Hepburn; het bevat de nodige dwaalsporen en onverwachte wendingen. Aflevering 20.

credits

Regie:
Gordon Flemyng
Cast:
Mark MacManus, James MacPherson, Iain Anders, Blythe Duff, Robert Robertson, Harriet Buchan, Anthony Cochrane, Jason Isaacs, Patricia Kerrigan, Tam Dean Burn, Deepak Verma, Meera Syall
Productie:
Robert Love
Jaar:
1992
Alt. titels:
Double Exposure, Contre-vérité
Genres:
Misdaad, Mysterie
Trefwoorden:
Cop-story, Detectivefilm, Racisme
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

Taggart: Double Exposure (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken