Verenigd Koninkrijk 1995. Drama van Graham Theakston. Met o.a. Juliet Stevenson, Trevor Eve, Anton Lesser, Ian Bannen en Frederick Treves.

VPRO Cinema

Het wereldje van Flora Matlock (Stevenson) stort in als zij merkt dat haar echtgenoot Duncan (Eve), een Brits politicus, een relatie onderhoudt met een dure callgirl uit Westminster. Ook voor zijn Conservatieve Partij is het een vervelende zaak, want hij is minister van familie-aangelegenheden. Onder zware druk van zowel de partij als van haar vrienden moet Flora voor haar man kiezen. Zij gaat zich revancheren op haar echtgenoot met politiek gekonkel en rake stoten onder de gordel. Ze bespeelt Sir Donald Frazier (Bannen), de woordvoerder van de partij, waardoor het haar lukt Duncan later in een kwaad daglicht te stellen. Het scenario is van Paula Mine, die heel handig inspeelde op het schandaalsfeertje in Engeland rond 1995, waarbij bekende politici verstrikt raakten in een dubbele, seksuele moraal. Vreemdgaan en fetisjism zijn een vertrouwd gegeven voor dik melodrama, maar je krijgt nu eens de bedrogen echtgenote als wraakengel te zien. Op een subtiele manier haalt Flora haar gram zoals je het maar zelden te zien krijgt en zij vernietigt de politieke carrière van de ontrouwe Duncan. Het camerawerk is van Tom McDoughal. Werd oorpronkelijk in drie delen uitgezonden.

credits

Regie:
Graham Theakston
Cast:
Juliet Stevenson, Trevor Eve, Anton Lesser, Ian Bannen, Frederick Treves, Minnie Driver, Patrick Drury, Stephen Boxer, Charmina May
Scenario:
Paula Mine
Productie:
Neil Weisman, Jenny Edwards, Jeanna Polley, Peter Ansorge
Camera:
Tom McDoughal
Muziek:
Barrington Pheloung
Jaar:
1995
Alt. titels:
Politician's Wife, The
Genres:
Drama, Actiefilm
Trefwoorden:
Melodrama, Psychologisch drama, Wraakfilm, Politiek
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

The Politician's Wife (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken