Emmanuelle: Le secret d'Emmanuelle

1992, Francis Leroi, 80 minuten

Frankrijk 1992. Erotiek van Francis Leroi. Met o.a. Marcella Walerstein, Sylvia Kristel, George Lazenby, Stanley Bond en Corrado.

VPRO Cinema

Na een noodlottig verkeersongeval in Amsterdam belandt Emmanuelle (Walerstein) in een ziekenhuis. Hoewel ze niet zwaargewond is, bevindt zij zich in een soort comateuze toestand. Al haar lichaamsfuncties werken normaal, maar zij herinnert zich niets meer. Met de hulp van een psycho-analyticus en pratend over haar kindertijd, haar ouders, haar teddybeer en haar eerste liefdeservaringen herinnert zij zich langzamerhand alles, ook hoe zij in Tibet ge[KA3]initieerd werd als de incarnatie van alle jonge en knappe vrouwen. Daar zorgde een monnik voor... Die was eigenlijk nog vunziger dan de oudere Nederlandse psychiater die bij het afnemen van de rorschachtest (psychologische test waarbij aan de proefpersoon tien grote inktvlekken worden voorgelegd en hij moet zeggen welke voorstellingen, beelden hij daarin ziet - uit Van Dale Groot Woordenboek der Nederlandse Taal) zelf opgewonden raakt en in de tekeningen alleen maar venusheuvels, borsten, vagina's etc. herkent. Pure onzin. Het scenario is van Jean-Marc Vasseur, Frank Bonti en Timothy Fox, met 'additional story ideas' van Alain Siritzky. Het camerawerk is van Denis Rouden. Stereo.

credits

Regie:
Francis Leroi
Cast:
Marcella Walerstein, Sylvia Kristel, George Lazenby, Stanley Bond, Corrado, Sebastien Niess, Jean-Pierre Devarenne, Frederic Fratini, Joel Bui
Scenario:
Jean-Marc Vasseur
Camera:
Denis Rouden
Muziek:
Pierre Bachelet
Jaar:
1992
Alt. titels:
Emmanuelle The Series: Emmanuelle's Secret, Emmanuelle's Secret, Secret d'Emmanuelle, Le
Genres:
Erotiek
Trefwoorden:
Erotiek, Seksfilm
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Reageer