Verenigd Koninkrijk 1959. Sciencefiction van C.M. Pennington-Richards. Met o.a. Lisa Daniely, Deborah Watling, Lloyd Lamble, Bruce Seton en Ernest Clark.

VPRO Cinema

De briljante geleerde Peter Brady experimenteert met een middel om dieren en mensen onzichtbaar te maken. Door een ongeluk in het laboratorium wordt Brady bestraald, zodat hij zelf onzichtbaar wordt. Hij is nog niet bij machte om dit proces om te keren. Hij zoekt daarom hulp bij een collega, die aan hetzelfde project werkt, maar deze wil Brady's onzichtbaarheid gebruiken om macht en rijkdom te verwerven. Als Brady weigert het spelletje mee te spelen, wordt hij bewusteloos geslagen. De gemene collega steelt zijn formule en gaat er vandoor. Lekker ouderwets SF- verhaal zonder pretenties maar met veel actie en spanning. Brady's gezicht is ook in de beginscènes niet te zien. De stem van de onzichtbare Brady is van Tim Turner. Het scenario is van Michael Connor en Michael Cramoy. Het camerawerk is van Arthur Graham. Aflevering 1 van 39.

credits

Regie:
C.M. Pennington-Richards
Cast:
Lisa Daniely, Deborah Watling, Lloyd Lamble, Bruce Seton, Ernest Clark, Michael Goodliffe
Scenario:
Michael Connor
Productie:
Ralph Smart
Camera:
Arthur Graham
Muziek:
Sydney John Kay
Jaar:
1959
Alt. titels:
Invisible Man: Secret Experiment, The, H.G. Wells' Invisible Man: Secret Experiment, Secret Experiment, Expérience secrète
Genres:
Sciencefiction, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, SF-Film
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen