Verenigd Koninkrijk 1959. Sciencefiction van C.M. Pennington-Richards. Met o.a. Lisa Daniely, Edward Judd, Redmond Phillips, Andre Mikhelson en Anthony Newlands.

VPRO Cinema

Een hoge commissaris voor vluchtelingen (Newlands) doet een beroep op Peter Brady. Een van hun mensen wordt gevangen gehouden op een schip. Omdat Brady onzichtbaar is, is hij de enige die hem kan bevrijden. Hij is onmiddellijk bereid om de organisatie van dienst te zijn, maar hij kan niet bevroeden dat hij in een hinderlaag wordt gelokt. Aan boord staat een tv-scherm, waarop al zijn bewegingen worden gevolgd. Peter Brady kan nog zo onoverwinnelijk zijn, er zijn altijd wel onverlaten die proberen zijn kracht te breken. Denk aan Samson of Superman... De onzichtbare man werd er (bijna) het slachtoffer van. De stem van de onzichtbare Brady is van Tim Turner. Het scenario is van Tony O`Grady (later beter bekend als Brian Clemens). Het camerawerk is van Arthur Grant. Aflevering 7 van 39.

credits

Regie:
C.M. Pennington-Richards
Cast:
Lisa Daniely, Edward Judd, Redmond Phillips, Andre Mikhelson, Anthony Newlands
Scenario:
Tony O'Grady
Camera:
Arthur Grant
Muziek:
Sydney John Kay
Jaar:
1959
Alt. titels:
Invisible Man: Shadow on The Screen, The, H.G. Wells' Invisible Man: Shadow on The Screen, Shadow on The Screen, Transfuge, Le
Genres:
Sciencefiction, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, SF-Film
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen