Verenigd Koninkrijk 1959. Sciencefiction van C.M. Pennington-Richards. Met o.a. Griffith Jones, Lisa Daniely, Deborah Watling, Victor Platt en Jack Melford.

VPRO Cinema

Er werd ingebroken bij Peter Brady. Alleen de aktetas met de waardevolle notities van zijn experimenten is gestolen. Wat later krijgt hij een telefoontje van een zekere Lucian Currie (Jones), die beweert dat zijn knecht de tas heeft gevonden. Currie is echter een schurk en Brady loopt nietsvermoedend in de val. Currie eist van de onzichtbare man dat hij zijn zakencompagnon doodt, zodat hij de enige eigenaar van een goudmijn kan worden. Peter kan niet ontsnappen, want Currie heeft een hond, die hem ook in zijn onzichtbare toestand opspoort. Kwalitatief goed verzorgde tv-film, spannend en onderhoudend gedaan. Jones is schitterend als slechterik. De stem van de onzichtbare Brady is van Tim Turner. Het scenario is van Michael Cramoy. Het camerawerk is van Arthur Graham. Aflevering 13 van 39.

credits

Regie:
C.M. Pennington-Richards
Cast:
Griffith Jones, Lisa Daniely, Deborah Watling, Victor Platt, Jack Melford, Patrick Troughton, Robert Cawdron, Reginald Hearne
Scenario:
Michael Cramoy
Productie:
Ralph Smart
Camera:
Arthur Graham
Muziek:
Sydney John Kay
Jaar:
1959
Alt. titels:
Invisible Man: Strange Partners, The, H.G. Wells' Invisible Man: Strange Partners, Strange Partners, Crise cardiaque
Genres:
Sciencefiction, Misdaad
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen