Verenigd Koninkrijk 1959. Sciencefiction van Peter Maxwell. Met o.a. Barbara Shelley, William Squire, John Arnatt, Richard Warner en Derrick Sherwin.

VPRO Cinema

Bij de brokstukken van een vliegtuigcrash wordt een radio- actieve schrijfmachine (!) gevonden. Peter Brady onderzoekt het apparaat en vermoedt dat het gebruikt werd voor een atoombom die ergens in Londen wordt geassembleerd. Goede bedoelingen worden uitgesloten, dus is de stad in uitzonderlijk groot gevaar. Dat wordt zoeken naar een naald in de hooiberg, zeker in een miljoenenstad. Wie zijn de gek (of gekken), die een dergelijk terroristisch complot hebben ontwikkeld? Een spannende story vol onverwachte verwikkelingen. De stem van de onzichtbare Brady is van Tim Turner. Het scenario is van Ian Stuart Black naar een verhaal van Tony O`Grady (alias Brian Clemens) en Robert Smart. Het camerawerk is van Brendan Stafford. Aflevering 26 van 39; er volgde een pauze juist op het moment dat een banale misdaad plaats had gemaakt voor degelijke spanning. Zou Peter Brady ooit zichtbaar kunnen worden?

credits

Regie:
Peter Maxwell
Cast:
Barbara Shelley, William Squire, John Arnatt, Richard Warner, Derrick Sherwin, Edward Hardwicke, Basil Dignam, Ewen MacDuff, Terence Cooper
Scenario:
Ian Stuart Black
Productie:
Ralph Smart
Camera:
Brendan Stafford
Muziek:
Sydney John Kay
Schrijver:
Tony O'Grady
Jaar:
1959
Alt. titels:
Invisible Man: The Big Plot, The, H.G. Wells' Invisible Man: The Big Plot, Big Plot, The, Grand complot, Le
Genres:
Sciencefiction, Thriller
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen