First Wave: Subject 117

1998, Brenton Spencer, 60 minuten

Verenigde Staten 1998. Actiefilm van Brenton Spencer. Met o.a. Sebastian Spence, Stacy Grant, Myron Natwick, Eric Shneider en Gordon Van Ieperen.

VPRO Cinema

Voormalige dief Cade Foster (Spence) werkt bij een hightech beveiligingsbedrijf. Hij kwam op het goede pad toen hij de goedhartige en liefdevolle Hannah (Grant) ontmoette. Nu zijn ze getrouwd. Plotseling gaat hij aan vreemde hallicunaties lijden; iemand zet hem een val zodat hij wordt ontslagen. Zijn bankrekening wordt op mysterieuze wijze leeggehaald. Als hij thuiskomt, blijken de muren in bloed te zijn besmeurd met het nummer 19. Hannah wordt vermoord en men houdt Cade voor de dader zodat hij de wijk moet nemen. Cade ontdekt dat hij een van de 117 proefkonijnen is, die door aliens getest worden in het kader van een psychologisch aanvalsplan om de aarde over te nemen en het getal 19 staat voor negentien miljoen doden, die op de eerst dag van de invasie moeten vallen. Dan blijken deze gebeurtenissen in 1564 al te zijn voorspeld door Franse medicus en astroloog Michel de Nostre-Dame, beter bekend als Nostradamus. Het verhaal is spannend, onthutsend, origineel en complex. Hier gaat het om de pilootaflevering van de serie, die tot het jaar 2001 zou blijven lopen met totaal 66 afleveringen. Het scenario voor deze episode is van de schepper van de reeks Chris Brancato, die samen met Francis Ford Coppola en Larry Sugar uitvoerend producent was. Behalve regisseur Spencer werkten nog acht regisseurs mee en ze werden bijgestaan door acht scenarioschrijvers. Het camerawerk is onder andere van Henry Chan, die het leeuwendeel voor zijn rekening nam.

credits

Regie:
Brenton Spencer
Cast:
Sebastian Spence, Stacy Grant, Myron Natwick, Eric Shneider, Gordon Van Ieperen, Terry Arrowsmith, Richard Sargent, Ingrid Kavelaars, Claudette Mink
Productie:
Matthew Loze, Tara McCann, Larry Sugar, Francis Ford Coppola, Chris Brancato
Muziek:
Claude Foisy, Ken Tamplin, Ferocious Fish
Jaar:
1998
Alt. titels:
Subject 117
Genres:
Actiefilm, Mysterie, Sciencefiction, Avonturenfilm, Horror
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Occultisme, SF-Film
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

First Wave: Subject 117 (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer