Von Arzt zu Arzt

1996, Michael Günther, 90 minuten

Duitsland 1996. Drama van Michael Günther. Met o.a. Helmut Zierl, Fiona Schwartz, Margot Homeyer, Klaus Herm en Nicola Tiggeler.

VPRO Cinema

Zierl lijdt al twee jaar aan een raadselachtige kwaal waarvoor geen van de artsen, die hij totnogtoe bezocht, een verklaring heeft. Wanneer hij met verlammingsverschijnselen in het ziekenhuis belandt, vindt men de oorzaak van zijn lijden: een ruggemergtumor. Zijn vriendin laat hem intussen in de steek, zijn ouders houden hem voor de ergste malade imaginaire sinds Moli[KA2]ere maar gelukkig is er zijn nieuwe liefje, Schwartz, die hem weer hoop geeft en alles eindigt op een happy end. Gebaseerd op waar gebeurde feiten, maar dat leidt niet meteen tot een geslaagd draaiboek (van regisseur Günther). Anderhalf uur tv-film-diagnoses met röntgen, sonografieën en maagweerspiegelingen zijn te langdurig. In de plaats van dialogen komt slechts wat medische oude wijven-praat van het niveau van wachtkamergezwets aan bod.

credits

Regie:
Michael Günther
Cast:
Helmut Zierl, Fiona Schwartz, Margot Homeyer, Klaus Herm, Nicola Tiggeler, Andreas Schmidt-Schaller, C. Brückner, K.-U. Meves
Jaar:
1996
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Doktersdrama, Soap opera
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Von Arzt zu Arzt (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer