Verenigd Koninkrijk 1959. Sciencefiction van Quentin Lawrence. Met o.a. Duncan Lamont, Lisa Daniely, Deborah Watling, John Rudling en Patricia Jessel.

VPRO Cinema

Professor Scott (Lamont) heeft een groot probleem. Drie vliegtuigen, die waren voorzien van een door hem ontwikkeld, revolutionair injectiesysteem, zijn neergestort. De pers en de publieke opinie hebben zich tegen hem gekeerd. Zijn vriend Peter Brady wil helpen, maar Scott is zo gedeprimeerd dat hij Peters sabotagetheorie afwimpelt. Scotts assistent, Dr. Court (Rudling), krijgt lucht van Peters gesnuffel. Court informeert zijn opdrachtgevers dat de onzichtbare man zijn neus in hun zaken steekt. Deze sinistere lieden bedenken een duivels plan om Brady voorgoed uit de weg te ruimen. Vlotte story met veel spanning hoewel je er nooit achter komt waarom Scotts werk zo nodig moet worden getorpedeerd. De testvlucht met Scott achter de stuurknuppel in de finale vormt een hoogtepunt in de serie. De stem van de onzichtbare Brady is van Tim Turner. Het scenario is van Ian Stuart Black. Het camerawerk is van Bert Mason. Aflevering 14 van 39.

credits

Regie:
Quentin Lawrence
Cast:
Duncan Lamont, Lisa Daniely, Deborah Watling, John Rudling, Patricia Jessel, Derren Nesbitt, Jane Barrett, Barry Letts
Scenario:
Ian Stuart Black
Productie:
Ralph Smart
Camera:
Bert Mason
Muziek:
Sydney John Kay
Jaar:
1959
Alt. titels:
Invisible Man: Point of Destruction, The, H.G. Wells' Invisible Man: Point of Destruction, Point of Destruction, Sabotage
Genres:
Sciencefiction, Misdaad
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen