Verenigd Koninkrijk 1990. Sciencefiction van Lawrence Gordon Clark. Met o.a. John Lynch, Christine Kavanagh, David Calder, Gary Mavers en Philippa Haywood.

VPRO Cinema

Een tot de duur van een speelfilm teruggebrachte bewerking van de Britse miniserie [KL]Chimera[KLE] (naar een scenario van Stephen Gallagher, gebaseerd op zijn roman). Het is een redelijk spannend verhaal over een in een laboratorium gecre[KL3]eerde mutatie - deels mens, deels aap - die ontsnapt en een spoor van vermoorde wetenschappers achter zich laat. Een verslaggever (de depressief uitziende Lynch, een weinig inspirerende held) probeert ondanks geheimhouding door de overheid de waarheid te achterhalen. Het weliswaar gewelddadige schepsel krijgt een redelijk sympathieke rol toebedeeld, zij het voornamelijk achter de schermen, om de goedkope make-up niet te veel in het oog te laten lopen. Het camerawerk is van Ken Westbury.

credits

Regie:
Lawrence Gordon Clark
Cast:
John Lynch, Christine Kavanagh, David Calder, Gary Mavers, Philippa Haywood, Kenneth Cranham, George Costigan, Sebastian Shaw, Douglas Mann
Camera:
Ken Westbury
Muziek:
Nigel Hess
Jaar:
1990
Alt. titels:
Chimera
Genres:
Sciencefiction, Horror
Trefwoorden:
Monsterfilm, SF-Film
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

Monkey Boy (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken