Verenigd Koninkrijk 1995. Mysterie van Peter Edwards. Met o.a. Philip Madoc, Siân Phillips, Peter Gruffyd, Sharon Morgan en Gillian Elisa.

VPRO Cinema

Gerald (Gruffyd), de echtgenoot van de beroemde pianiste Rachel Hardcastle (Phillips) is een onverbeterlijke zuipschuit die al meermaals een concert van haar stoorde. Tijdens een van die concerten ontmoet Rachel politie-inspecteur Noel Bain (Madoc), die een sterke indruk op haar nalaat. Ze nodigt hem uit op een etentje dat ze voor enkele van Geralds vrienden geeft. Die nacht wordt Gerald vermoord. Rachel beweert dat ze een intieme relatie heeft met Noel en dat deze Gerald uit jaloezie gedood heeft. Noel wordt gearresteerd. Knap opgebouwde politiefilm waarin de stugge inspecteur zelf achter de tralies belandt. De gelijkenis van Madoc met Anthony Hopkins is treffender dan ooit. Uitstekend spel en een geweldige climax. David Joss Buckley schreef het scenario dat door Mark Thomas in beelden werd omgezet.

credits

Regie:
Peter Edwards
Cast:
Philip Madoc, Siân Phillips, Peter Gruffyd, Sharon Morgan, Gillian Elisa, Geraint Lewis, Meic Povey, Ffion Wilkins, Nia Williams, Richard Elfyn, Owen Garmon, Betsan Jones, Llinos Haf Williams, David Barry, Rhiannon Davies, Steve Davis
Scenario:
David Joss Buckley
Productie:
Peter Edwards, Dafydd Huw Williams, Brian Harris, Dic Jones
Muziek:
Mark Thomas
Jaar:
1995
Alt. titels:
Mind To Kill: Rachel Hardcastle, A, Rachel Hardcastle
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Detectivefilm
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen