Verenigd Koninkrijk 1995. Misdaad van Hugh Thomas. Met o.a. Philip Madoc, Sharon Morgan, Gillian Elisa, Geraint Lewis en Glyn Pritchard.

VPRO Cinema

Een verliefd paartje, is getuige van een moord. De man (Dyfed Thomas) licht de politie in om dan snel te verdwijnen. Hij gaat terug naar zijn echtgenote. Tijdens zijn vlucht heeft hij nog een aanrijding met het slachtoffer dat kennelijk nog niet dood was. Zijn vriendin (Rivers) vlucht hysterisch weg. Noel Bain (Madoc) krijgt de moeilijke klus de zaak op te lossen. Het spoor leidt naar een religieuze sekte waar ook Joanne (James), de dochter van het slachtoffer lid van is. Ondertussen dreigt de minnares alles aan de politie te vertellen indien haar geliefde niet besluit zijn vrouw te verlaten. Beiden zijn advocaat en het toeval wil dat zij gevraagd wordt om een gearresteerde verdachte te verdedigen. Een boeiende en realistische politie-story waarin de zaak gedetailleerd opgelost wordt. Tevens een waarschuwing tegen de dreigende macht van religieuze sekten. Knap scenario van Wil Roberts. Opgenomen in Noord-Wales door Peter Thornton.

credits

Regie:
Hugh Thomas
Cast:
Philip Madoc, Sharon Morgan, Gillian Elisa, Geraint Lewis, Glyn Pritchard, Mark Lewis Jones, Dyfed Thomas, Sian Rivers, Phillip Howe, Owen Garmon, Ian Rowlands, Ash Varrez, John Glyn Owen, Lowri James, Rhodri Miles, Elwyn Williams, Tom Petheran, Eiral Thomas, Julian Lewis Jones, Morlais Thomas
Scenario:
Wil Roberts
Productie:
Peter Edwards, Dafydd Huw Williams, Brian Harris, Dic Jones
Muziek:
Mark Thomas
Jaar:
1995
Alt. titels:
Mind To Kill: Son of His Works, A, Son of His Works
Genres:
Misdaad, Mysterie
Trefwoorden:
Detectivefilm
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen