Verenigd Koninkrijk 1996. Avonturenfilm van Michael Scott-Smith. Met o.a. Jennyfer Jewell, Daniel James, Tom Pizey, Tineke Van der Walle en Sharon Tyrrell.

VPRO Cinema

Charlotte Clancy (Tyrrell) moet voor een reportage naar de Ierse kastelen en ze nodigt Thad (Brudenell) en diens kinderen uit om haar te vergezellen. Ze nemen hun intrek in het [KL]Moon Castle[KLE], eigendom van Mrs. Moon (Fraser) en haar zoon Fin (Rhodes), rechtstreekse afstammelingen van de beruchte Finbar O`Moon die er, naar wordt beweerd, nog steeds zou rondspoken. Fin tracht het levenselexir van zijn voorvader te reproduceren om zijn moeder terug jong te maken, maar de samenstelling wil maar niet lukken. Om zeker te zijn van de werking van het serum experimenteert hij op nanny Ruby (Amas), gebruik makend van de afwezigheid van Thad en Charlotte. Sfeervolle jeugdfilm die de kleinsten wel huiveringwekkende nachtmerries kan bezorgen door enkele akelige fragmenten met het familiespook. Verder is het natuurlijk goedaardig amusement met spanning op kinderformaat, zoals we gewoon zijn van de ENID BLYTON SECRET SERIES. Het scenario is van Harry Duffin en Wayne Vinten stond achter de camera.

credits

Regie:
Michael Scott-Smith
Cast:
Jennyfer Jewell, Daniel James, Tom Pizey, Tineke Van der Walle, Sharon Tyrrell, Jeremy Brudenell, Michele Amas, Alice Fraser, Cameron Rhodes, Tony Groser, Peter Corrigan, William Kircher, Drew Neemia, William Hillock, Bruce Collins, Frank Wharton, John Montgomery, Dave Hughes, Bevan Rix, Renee Kofoed, Alice Saville
Scenario:
Harry Duffin
Productie:
Sandra Clark, Heinz Lehmann, Raymond Thompson, Wendy Plowright
Camera:
Wayne Vinten
Muziek:
Simon May
Jaar:
1996
Alt. titels:
Secret of Moon Castle, The
Genres:
Avonturenfilm, Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Avonturenfilm, Jeugdfilm, Familiefilm
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

The Secret of Moon Castle (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken