The Hunger: The Secret Shi-Tan

1997, Russell Mulcahy, 30 minuten

Canada/Verenigd Koninkrijk 1997. Fantasy van Russell Mulcahy. Met o.a. Jason Scott Lee, Kenneth Welsh, Grégoriane Minot-Payer, Robert Ito en Martin Wattier.

VPRO Cinema

Een koppel komt een restaurant binnen en laat een zelf meegebrachte, zeldzame vis klaarmaken. Bij het verlaten van de zaak bezorgt de man, Hugo Lawery (Welsh), een enveloppe aan de kok Craig Yung (Scott) met geld en het teken van de geheime Shi- Tan. Bij navraag blijkt de Shi-Tan een magisch kookboek te zijn dat het leven van de kok grondig wijzigt. Lawery daagt Yung uit om voor hem en enkele gasten te koken uit de Shi-Tan. Yung staat versteld van de ingrediënten vereist bij het koken uit dit mysterieuze boek. Huiveringwekkend verhaal met een onverwacht einde. De sfeer zit ruim goed en de kijker wordt van de ene verrassing in de andere gestort. De acteerprestaties liggen op een hoog peil. David Preston bewerkte een kort verhaal van Graham Masterton. Achter de camera stond François Protat.

credits

Regie:
Russell Mulcahy
Cast:
Jason Scott Lee, Kenneth Welsh, Grégoriane Minot-Payer, Robert Ito, Martin Wattier, Marian Inger, Louis Michel Taillefer
Productie:
Robin Spry, Jeff Facio, Paul Painter, Bruce Moccia, Christian Gagné, Diane Arcand
Camera:
François Protat
Muziek:
Benoît Jutras
Jaar:
1997
Alt. titels:
Hunger: The Secret Shi-Tan, The, Secret Shi-Tan, The
Genres:
Fantasy
Trefwoorden:
Erotiek, Fantasy
Landen:
Canada, Verenigd Koninkrijk


op televisie
0 uitzendingen

Reageer